Live

Cehia a primit astăzi primele elemente ale sistemului israelian de apărare antiaeriană Spyder. Cum funcționează el

Data actualizării: Data publicării:

Primele părți ale noului sistem de apărare antiaeriană Spyder, achiziționat de armata cehă din Israel, au ajuns în Cehia, arată site-ul radioului public de la Praga. Acestea sunt acum asamblate la Institutul Tehnic Militar.

Contractul pentru livrarea a patru baterii ale sistemului israelian Spyder a fost semnat de Ministerul Apărării în 2021. Acesta urmează să înlocuiască echipamentul 2K12 KUB de fabricație sovietică, care are mai mult de 40 de ani. Fiecare unitate conține un radar, patru lansatoare, un vehicul de încărcare și un sistem de comandă și control al focului.

Cehia a negociat recent mai multe contracte militare importante cu Israelul. Pe lângă achiziționarea de Spyders, acestea au inclus radare mobile MADR, dintre care ultimele opt au ajuns în țară în decembrie anul trecut.

Ce face sistemul Spyder

SPYDER ( acronimul de la „Surface-to-air Python and Derby”) este un sistem israelian de apărare aeriană mobil de rază scurtă și medie dezvoltat de Rafael Advanced Defense Systems cu asistență din partea Israel Aerospace Industries (IAI).

SPYDER este un sistem de rachete sol-aer de joasă înălțime, cu reacție rapidă, capabil să atace aeronave, elicoptere, vehicule aeriene fără pilot, drone, rachete de croazieră și muniții ghidate cu precizie.

Sistemul asigură apărarea aeriană a mijloacelor fixe și apărarea punctuală și zonală a forțelor mobile în zonele de luptă. Sistemul este montat pe diferite tipuri de camioane. Lansatorul SPYDER este conceput pentru a lansa rachetele sol-aer Python-5 și Derby, care au în comun toate elementele cu rachetele aer-aer.

Există două variante ale SPYDER: SPYDER-SR (cu rază scurtă de acțiune) și SPYDER-MR (cu rază medie de acțiune).

Ambele sisteme sunt de reacție rapidă, în orice condiții meteorologice, centrate pe rețea, cu lansatoare multiple și autopropulsate.

 

Editor : Sebastian Eduard

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Regimurile totalitare răspândesc noi droguri sintetice pentru a le folosi în lupta contra Occidentului”, spune un specialist ceh

Haos pe calea ferată în Austria și Cehia, din cauza inundațiilor catastrofale provocate de Ciclonul Boris

Inundații devastatoare în Europa: Un pompier a murit în Austria și patru oameni sunt dați dispăruți în Cehia

Oficial NATO: Ucraina are dreptul legal şi militar de a lovi adânc în interiorul Rusiei pentru a obţine un avantaj de luptă

Partenerii noștri