Live

Cea mai în vârstă persoană din lume a murit la 119 ani

Data actualizării: Data publicării:
Kane Tanaka FOTO: Profimedia Images

O femeie din Japonia, care a fost desemnată oficial „cea mai în vârstă persoană de lume”, a murit la vârsta de 119 ani, au anunțat autoritățile pe 25 aprilie, la 6 zile după deces.

Kane Tanaka s-a născut pe 2 ianuarie 1903, în prefectura Fukuoka, aflată în sud-vestul Japoniei. În 1903, frații Wright au efectuat primul zbor cu motor și Marie Curie a devenit prima femeie care a câștigat un premiu Nobel.

Kane Tanaka a fost relativ sănătoasă până de curând și locuia într-un azil de bătrâni din zona natală, unde participa la jocuri de societate și rezolva probleme de matematică, potrivit Japan Times.

De-a lungul vieții, Kane Tanaka a administrat mai multe afaceri, inclusiv un magazin de tăiței și un magazin de prăjituri cu orez. S-a căsătorit în 1922, a născut patru copii și a adoptat un al cincilea.

Când Guinness World Records i-a acordat titlul de cea mai în vârstă persoană din lume, în 2019, Kane a fost întrebată care a fost cel mai fericit moment din viața ei, iar ea a răspuns: „Acum”.

Se trezea în fiecare dimineață la ora 6:00 și își petrecea după amiezile studiind matematica și exersându-și caligrafia.

Japonia are cea mai în vârstă populație din lume și aproximativ 86.500 dintre locuitorii săi sunt centenari, conform ultimei estimări a Ministerului Sănătății, din septembrie 2021. Cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată și a cărei dată de naștere a fost certificată a fost franțuzoaica Jeanne Calment, care a murit în 1997 la vârsta de 122 de ani.

Editor : D.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Încercarea primei companii nipone de lansa sateliți în spațiu s-a soldat cu un imens eșec. Cât a durat zborul rachetei Kairos

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Program scurt sau săptămâna de lucru de patru zile la Tokyo, pentru a crește natalitatea și timpul petrecut în familie

Sake, „darul divin” al Japoniei, a fost inclus de UNESCO în Patrimoniul Cultural Imaterial al Umanității

Partenerii noștri