Live

Ce spun Kievul și Kremlinul despre cea de-a doua presupusă tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump

Data publicării:
Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a condamnat luni  „violenţa politică” în urma presupusei tentative de asasinare a candidatului republican în alegerile prezidenţiale americane Donald Trump,  o poziție similată celei exprimate de către Kremlin şi de căyre premierul britanic Keir Starmer, transmite News.ro care citează AFP.

„Violenţa politică nu are ce căuta nicăieri în lume”, a scris pe X preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Este un lucru bun că suspectul în tentativa de asasinat a fost reţinut rapid”, a adăugat el, fără să menţioneze vreo legătură a suspectului cu Ucraina.

Presupusul atacator, Ryan Routh a fost prezentat drept un susţinător al Ucrainei de către mai multe publicaţii.

Kremlin: „ Lupta politică se intensifică și sunt folosite tot mai multe metode”

Kremlinul a apreciat că aceste fapte sunt semnul unei intensificări a campaniei electorale în vederea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

„Urmărim, bineînţeles, îndeaproape informaţiile care ne parvin din Statele Unite. Vedem cât de tensionată este situaţia, inclusiv între rivalii politici. Lupta politică se intensifică şi sunt folosite diverse metode”, a declarat într-o conferinţă de presă telefonică zilnică Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse.

Londra: „Violența nu trebuie să aibă niciun loc în niciun proces democratic”

Premierul britanic Keir Starmer s-a declarat „foarte îngrijorat”.

„Cred că este cu adevărat important să spunem clar că violenţa nu trebuie să aibă niciun loc în niciun proces democratic”, a declarat şeful Guvernului britsnic la Londra, unde discută cu omoloaga sa Giorgia Meloni.

Posibila tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump - așa cum este considerată momentan de FBI - a avut loc pe terenul de golf din Florida al miliardarului, unde candidatul republican juca duminică o partidă cu un donator al campaniei sale.

Donald Trump juca duminică o partidă de golf cu un donator al campaniei sale, Steve Witkoff, pe terenului său de la Trump International Golf Club din West Palm Beach, Florida. Jocul de golf între cei doi fusese adăugat în ultimul moment în programul lui Trump. Focurile de armă s-au declanșat în momentul în care Donald Trump se deplasa între găurile 5 și 6 ale terenului de golf. Un agent Secret Service a detectat țeava unei puști ieșind dintr-un gard, iar agenții au deschis focul asupra unui bărbat aflat în tufișurile din zonă, potrivit șerifului din Palm Beach County, Ric Bradshaw. El a mai precizat că biroul său a fost alertat la 13:30 (20:30, ora României) că Secret Service a tras focuri de armă.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Statele Unite riscă să intre în „shutdown”, după ce Congresul a respins prelungirea bugetului federal

Partenerii noștri