Live

Ce au discutat președintele palestinian Mahmoud Abbas și Vladimir Putin la Moscova

Data publicării:
Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit marţi pe liderul palestinian la Moscova. Sursa foto: Profimedia Images

Preşedintele palestinian Mahmoud Abbas, aflat în vizită la Moscova, marți, a subliniat relaţiile strânse între Autoritatea Naţională Palestiniană (ANP) şi Rusia și i-a mulțumit lui Putin că îi susţine de mult timp cauza.

Credem în voi, avem încredere în voi, simţim sprijinul vostru”, a spus liderul palestinian, notează Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin l-a primit marţi pe liderul palestinian la Moscova şi a afirmat că Rusia urmăreşte îndeaproape situaţia din Orientul Mijlociu.

Ce se întâmplă în Orientul Mijlociu, ce se întâmplă în Palestina, se află bineînţeles în atenţia noastră”, a spus Putin, citat de agenţiile de presă ruse.

Putin a reiterat totodată sprijinul Moscovei pentru un stat palestinian pe deplin suveran.

Pentru a crea o pace durabilă, de încredere şi stabilă în regiune, toate rezoluţiile ONU trebuie respectate şi mai presus de toate trebuie creat un stat palestinian pe deplin suveran”, a mai spus el.

Preşedintele rus i-a mai comunicat mați lui Abbas, aflat în vizită la Moscova, că este "îngrijorat" de moartea civililor palestinieni, ucişi în atacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza.

Suntem în primul rând îngrijoraţi de victimele civile”, a declarat preşedintele Putin, în prezenţa liderului palestinian, conform imaginilor transmise de televiziunea rusă.

Facem tot ce ne stă în putere pentru a sprijini Palestina şi poporul palestinian”, a adăugat şeful statului rus, repetând că este ataşat faţă de ideea „unui stat palestinian cu drepturi depline”.

Abbas, în vârstă de 88 de ani, care conduce organizaţia Fatah şi Autoritatea Naţională Palestiniană în Cisiordania, a pierdut în mod considerabil sprijinul popular după ce s-a dovedit incapabil să prevină violenţele coloniştilor israelienilor împotriva palestinienilor.

Fatah a pierdut controlul Fâşiei Gaza în faţa grupării islamiste radicale Hamas în 2006 şi a fost alungată în mod violent din regiunea de coastă.

Cele două facţiuni rivale, alături de alte grupuri palestiniene, au semnat recent o declaraţie privind unitatea palestiniană, sub auspiciile Chinei. Scopul este de a stabili un guvern palestinian unificat, potrivit mass-mediei palestiniene.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Serghei Lavrov: Rusia este „complet pregătită” pentru un război cu NATO în Arctica

Războiul lui Putin poate provoca un dezastru în Rusia: Moscova riscă să rămână fără resurse esențiale stocate din perioada sovietică

UE vrea să acorde Ucrainei 35 de miliarde de euro, împrumut finanțat din activele Rusiei blocate în Europa

Rusia avertizează Republica Moldova să nu găzduiască avioane F-16 destinate Ucrainei la baza aeriană de la Mărculeşti

Partenerii noștri