Live

Cazul Madeleine McCann: Principalul suspect în dispariţia fetiței de 3 ani a fost achitat într-un alt proces și ar putea fi eliberat

Data actualizării: Data publicării:
Justiţia germană l-a achitat marţi pe Christian Brückner, considerat principalul suspect în dispariţia fetiței Madeleine McCann. Foto: Profimedia

Justiţia germană l-a achitat marţi pe Christian Brückner, considerat principalul suspect în dispariţia fetiței Madeleine McCann. Acesta era judecat pentru mai multe infracţiuni sexuale în alt dosar, relatează AFP și News.ro.

Această achitare ar putea duce la eliberarea lui Christian Brückner în cursul anului viitor, după ce va termina de ispăşit o pedeapsă pentru viol, după mai mulţi ani de închisoare în Germania.

În urma hotărârii justiţiei germane, Parchetul a anunţat că va face apel împotriva achitării. ”Considerăm că hotărârea este greşită”, a declarat AFP procurorul general german Christian Wolters.

Verdictul a fost dat marţi.

Parchetul a cerut ca Christian Brückner, în vârstă de 47 de ani, să fie condamnat la 15 ani de închisoare. El era judecat din februarie cu privire la două agresiuni sexuale şi trei violuri comise în perioada 2000-2017 în Portugalia.

Aceste dosare nun au legătură cu ”dosarul Maddie”, fetița care a fost dată dispărută în 2007 în Portugalia.

Christian Brückner este principalul suspect în ancheta cu privire la dispariţia lui Madeleine McCann - în pofida faptului că nu a fost inculpat în această anchetă, care reprezintă o enigmă cu răsunet mondial, în care au existat numeroase piste şi răsturnări de situaţie.

Procurorii l-au catalogat în rechizitoriu pe acuzat - un delincvent sexual recidivist - drept un ”sadic psihopat periculos”.

Însă, după mai multe luni de audieri, magistrații nu au fost convinși de declaraţiile cunoştinţelor acuzatului sau ale martori, pe care se bazează o mare parte a acuzării.

Urmele de ADN lipsesc în diverse cazuri.

Această achitare de marţi deschide astfel calea unei posibile eliberări a lui Christian Brückner în cursul anului 2025.

Ea este totodată o înfrângere a Parchetului din Brunswick, care spera ca o nouă condamnare - şi o nouă pedeapsă cu închisoarea - să-i ofere mai mult timp în vederea investigaţiilor în dosarul Maddie McCann.

Justiţia germană a făcut senzaţie în 2020 când a anunţat că este convinsă de implicarea lui Christian Brückner, la acea vreme deţinut în Germania, în dispariţia fetei britanice, un mister nerezolvat de peste 15 ani.

Foto: Getty Images

A dispărut la vârsta de 3 ani

În 2007, Maddie - care avea vârsta de trei ani - a dispărut dintr-un apartament închiriat în timp ce se afla în vacanţă, iar părinţii săi cinau în apropiere. Dispariţia copilei a condus la o campanie internaţională şi la o mobilizare de pesă ieşite din comun.

Numeroase publicaţii britanice au asistat la audierile de la tribunalul din nordul Germaniei.

La vremea faptelor, acuzatul locuia pe coasta portugheză la Algarve, în apropierea locul de cazare al familiei McCann, iar un telefon mobil pe numele acestuia a sunat în apropierea cazării lor timp de o jumătate de oră în seara dispariţiei.

Anchetatorii germani afirmă că deţin ”probe concrete” cu privire la moartea lui Madeleine. Apărarea denunţă, din contră, o hărţuire judiciară.

Violator în serie

În cazurile judecate din februarie în Germania, avocatul lui Christian Brückner apreciază că probele sunt insuficiente.

Două reclamante l-au identificat după ce fotografia acestuia a făcut înconjurul lumii în 2020 în legătură cu dosarul McCann.

Una dintre ele a fost agresată sexual pe când avea zece ani, pe o plajă la Algarve, în aprilie 2007, cu doar câteva săptămâni înaintea dispariţiei lui Madeleine McCann.

În alt caz, el este acuzat de exhibiționism în faţa unui copil portughez în vârstă de 11 ani, într-un loc de joacă.

El a fost judecat cu privire la violarea unei femei în vârstă de 70 de ani, legată şi bătură în apartamentul său de vacanţă, a unui copil în vârstă de aproximativ 14 ani, legat de un stâlp în casa sa şi a unei irlandeze în vârstă de 20 de ani, acasă la aceasta, în care este acuzat că a intrat prin balcon.

Irlandeza a depus o mărturie înfiorătoare la tribunal, în care a descris un viol şi violenţe filmate.

Autorul era mascat.

Christian Brückner ispăşeşte în prezent, în Germania, o pedeapsă de şapte de ani de închisoare pentru violarea în 2005 a unei americance, la acea vreme în vârstă de 72 de ani, la Praia da Luz, localitatea în care a dispărut Madeleine McCann.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un influent economist chinez l-a criticat pe Xi Jinping. Apoi a dispărut și nu se mai știe nimic de el de câteva luni

Un instalator a descoperit din întâmplare cadavrul unei femei date dispărute acum 16 ani. Toți credeau că tânăra a plecat de acasă

Un bărbat a fost dat dispărut de familie, după zece ani de când a anunțat că pleacă în Norvegia

Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

Partenerii noștri