California va plăti 24 de milioane de dolari familiei unui bărbat care a murit după ce a fost oprit în trafic de poliție
Statul american California a fost de acord să plătească 24 de milioane de dolari familiei unui bărbat care și-a pierdut cunoștința și a murit după ce ofițerii de la poliția rutieră l-au ținut cu forța la pământ în timp ce acesta le striga că nu poate să respire, potrivit avocatului familiei, scrie Reuters.
Cele două părți au ajuns la o înțelegere la șase săptămâni după ce șapte ofițeri ai agenției care patrulează autostrăzile din California (California Highway Patrol) și o asistentă au fost acuzați de ucidere din culpă și agresiune fizică în cazul morții lui Edward Bronstein pe data de 31 martie 2020 în Burbank, o suburbie a orașului Los Angeles.
Unul dintre avocații familiei despăgubite a spus că este cea mai mare sumă obținută în urma unei înțelegeri în cazurile de acest gen judecate în California și a doua cea mai mare sumă din istoria Statelor Unite, fiind depășită doar de cele 27 de milioane de dolari pe care statul Minneapolis a acceptat să le plătească familiei lui George Floyd.
Moartea lui Bronstein a avut loc la doar două luni înainte de cea a lui Floyd. Amândoi au fost ținuți cu forța la pământ de polițiști în timp ce reclamau faptul că nu pot respira.
În cazul bărbatului din California, doi dintre ofițerii acuzați îl opriseră pe Bronstein pe autostradă pentru că îl suspectau că ar conduce sub influența alcoolului sau a drogurilor.
Bronstein a fost transportat în parcarea unei secții de poliție unde a refuzat să îi fie preluate probe de sânge. A fost într-un final de acord după ce a fost împins la pământ cu mâinile încătușate la spate.
Mai mulți ofițeri care îl țineau la pământ pe Bronstein în timp ce i se recolta o probă de sânge au stat cu genunchiul pe gâtul victimei. În timp ce era imobilizat la pământ, Bronstein a strigat de mai multe ori - „Nu pot să respir” - și a cerut ajutor înainte de a-și pierde cunoștința.
Bronstein a fost imobilizat la pământ cu fața în jos alte șase minute. La 13 minute după ce a strigat pentru ultima dată, ofițerii au încercat să îl resusciteze, dar Bronstein nu și-a mai revenit și a fost apoi declarat mort.
Potrivit medicilor care l-au examinat pe Bronstein, acesta a murit în urma unei intoxicații acute cu metamfetamină în timp ce era reținut de forțele de ordine.
Editor : Raul Nețoiu
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News