Live

Cafenelele din Moscova acceptă doar clienţi care au coduri QR ce dovedesc vaccinarea, test negativ sau anticorpi

Data actualizării: Data publicării:
Cafenelele din Moscova acceptă doar clienţi care au coduri QR ce atestă vaccinarea, test negativ sau anticorpi. Foto: Getty Images

Locuitorii din Moscova trebuie să deţină de luni coduri QR pe telefoanele lor mobile pentru a putea să intre într-o cafenea. Autoritățile ruse au adoptat noi reglementări la nivel local, care impun proprietarilor de cafenele să îi servească doar pe clienţii care pot să prezinte o dovadă ce atestă vaccinarea anti-COVID-19, imunizarea dobândită în urma trecerii prin boală sau un test cu rezultat negativ, informează Reuters.

Noile restricţii, care vizează şi băuturile şi alimentele servite în baruri şi restaurante, au intrat în vigoare în contextul în care autorităţile ruse încearcă să limiteze creşterea numărului de infectări în capitala rusă.

"Situaţia cauzată de coronavirus în Moscova rămâne extrem de dificilă", a declarat primarul moscovit, Serghei Sobian, pentru agenţia de presă TASS.

"Pe parcursul ultimei săptămâni, am stabilit noi recorduri în privinţa numărului de spitalizări, de persoane internate la terapie intensivă şi de decese provocate de coronavirus", a adăugat primarul Moscovei.

Conform noilor reglementări, clienţii cafenelelor, barurilor şi restaurantelor vor trebui să prezinte un cod QR pe telefoanele lor mobile care arată că au fost vaccinaţi, că au trecut prin infecţie - şi au dobândit astfel imunitate - sau că au făcut recent un test COVID-19 al cărui rezultat este negativ, înainte de a putea fi serviţi, notează Agerpres.

Aceste stabilimente vor putea totuşi să servească şi clienţi care nu deţin coduri QR, însă doar pe terase şi verande în aer liber, până pe 12 iulie.

Citește și: Varianta Delta ar putea încheia prematur sezonul de relaxare european. ECDC: Până în august, răspândirea variantei va ajunge la 90%

Varianta Delta a dus la creșterea cazurilor în Rusia

Rusia a raportat 21.650 de cazuri noi de infectare luni, inclusiv 7.246 la Moscova, precum şi 611 de decese asociate COVID-19 la nivelul întregii ţări.

Autorităţile ruse au pus această creştere a numărului de infectări pe seama variantei Delta a noului coronavirus, care este mai contagioasă, precum şi a evoluţiei lente a campaniei de vaccinare.

Prim-ministrul Mihail Mişustin a anunţat vineri că 21 de milioane de rezidenţi ruşi s-au vaccinat împotriva COVID-19 din populaţia totală a ţării, care are 144 de milioane de locuitori.

Editor : A.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertisment INSP: România e vulnerabilă în fața poliomelitei, din cauza ratei scăzute de vaccinare

Trump va discuta despre încetarea programelor de vaccinare a copiilor cu Robert F. Kennedy Jr., desemnat la Departamentul Sănătății

Şase răniţi, între care patru copii, într-un atac asupra unui centru de vaccinare din Gaza (OMS)

Șefa CNAS sugerează nevoia unei campanii de informare în privința vaccinării. „Dacă l-am informat i-am luat dreptul de a zice nu știu”

Partenerii noștri