Live

Video Ca într-un joc video: Noi imagini cu interceptări ale rachetelor balistice iraniene lansate asupra Israelului

Data actualizării: Data publicării:
Imagini ale atacului cu rachete lansat de Iran asupra Israelului. Sursa gif: X/OSINTTechnical

Pe rețelele sociale au fost pubicate noi imagini ale atacului fără precedent lansat de Iran asupra Israelului pe 1 octombrie, când, conform oficialilor americani și israelieni, au fost lansate aproape 200 de rachete balistice asupra mai multor zone și orașe israeliene. Imaginile difuzate online arată mai multe interceptări ori tentative de interceptare ale rachetelor balistice iraniene efectuate deasupra Iordaniei în timpul atacului.

Un cameraman amator din Amman, capitala Iordaniei, a filmat momentul în care mai multe rachete iraniene sunt angajate de sistemele antirachetă israeliene deaspra Iordaniei și Israelului.

Atât Israelul cât și SUA nu au făcut public un număr exact al interceptărilor reușite de rachete balistice iraniene, deși marina americană a admis public faptul că a reușit să intercepteze „mai multe” astfel de rachete, cu ajutorul unui sistem antirachetă similar celui de la Deveselu, după ce două distrugătoare US Navy, aflate în Marea Mediterana, au lansat 12 interceptori antibalistici în timpul valului de rachete iraniene lansate asupra Israelului.

Iranul a lansat în jur de 200 de rachete balistice asupra Israelului în seara zilei de 1 octombrie. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Daniel Hagari, a declarat că „evenimentul va avea consecințe”.

Editor : Mihnea Lazăr

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Imagini apocaliptice după raidurile israeliene în Beirut. „Număr exploziile care zguduie orașul, fără sirene nu știm ce urmează”

Zeci de români au fost evacuați de urgență din Liban. Un avion MApN i-a adus în țară

„Veți fi atacați. Cu stimă, Marina Yemenului”. Cum amenință rebelii Houthi flotele de nave care trec prin Marea Roșie

Strategii divergente în Iran: Gardienii Revoluției și președintele, în conflict privind abordarea militară împotriva Israelului

Partenerii noștri