Live

Boris Johnson: Trăiască Ucraina! Mesaj pentru ruși: Nu cred că acest război e făcut în numele vostru

Data publicării:
Premierul britanic Boris Johnson. Foto: Profimedia

Premierul britanic Boris Johnson a făcut un apel la încheierea războiului în Ucraina. El într-un discurs postat pe Twitter, el s-a adresat atât în ucraineană, cât și în rusă.

„Scenele de pe străzile și de pe câmpurile Ucrainei sunt o adevărată tragedie. Soldați tineri și civili sunt uciși. Nu am mai fost martorii unei asemenea vărsări de sânge de mai bine de o generație în Europa. Am sperat să nu mai vedem așa ceva niciodată”, a spus el.

„Oamenii din Marea Britanie sunt alături de frații și surorile noastre din Ucraina în fața acestui atac de nejustificat asupra țării lor. Salutăm curajul și patriotismul guvernului, militarilor și oamenilor. Țin legătura cu președintele Zekenski și vorbesc în numele tuturor britanicilor când spun: „Slava Ukrainî (Trăiască Ucraina)”, a continuat Johnson.

„Este o tragedie pentru Ucraina și este o tragedie pentru Rusia. La fel ca Ucraina, Rusia este o țară cu o istorie bogată și cu un popor mândru. La fel ca cei ucrainei, poeții și artiștii ruși au marcat cultura noastră, iar soldații ruși au luptat cu curaj alături de noi împotriva fascismului”, a adăugat premierul britanic.

„Dar acțiunile lui Putin duc la izolare totală a Rusiei de comunitatea internațională, cu sancțiuni internaționale și luptând într-un război sângeros care nu era necesar. Prietenilor mei ruși le spun: nu cred că acest război e făcut în numele vostru (mesajul a fost rostit în limba rusă, n.r.). Această tragedie poate – și trebuie – să se încheie. Pentru că lumea are nevoie de o Ucraină suverană și liberă. Trăiască Ucraina”, a încheiat el.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rușii, acuzați că au executat 16 prizonieri ucraineni lângă Pokrovsk. „E cel mai grav caz de execuție în masă de prizonieri de război”

Putin vrea să recruteze 20.000 de soldați dintre deținuții aflați în arest preventiv

Rusia a lansat un număr record de drone Shahed asupra Ucrainei în luna septembrie

Un avion NATO a survolat mai multe ore Delta Dunării și Marea Neagră, în largul coastelor României

Partenerii noștri