Live

Boris Johnson, magnat al presei? Fostul prim-ministru vizează un post de top la un ziar din Marea Britanie

Data publicării:
Boris Johnson. Foto: Profimedia

Boris Johnson are mult timp la dispoziție de când a fost forțat să părăsească Downing Street. De ce să nu editeze un ziar?, se întreabă Politico.

Fostul prim-ministru britanic este luat în discuție pentru rolul de redactor-șef global al publicației Telegraph, a informat luni Sky News.

Ar reprezenta o revenire majoră în jurnalism pentru un partizan al Brexitului care s-a remarcat ca un corespondent profund eurosceptic la Bruxelles pentru același ziar, la începutul anilor 1990. Johnson a continuat să editeze revista Spectator și încă are o rubrică de opinie săptămânală pentru rivalul Daily Mail.

The Telegraph, o publicație favorită a susținătorilor conservatori, este scoasă la vânzare după ce Camera Lorzilor a blocat efectiv o ofertă din partea fondului RedBird IMI susținut de Emiratele Arabe Unite pentru a cumpăra ziarul.

Dar Sky scrie că Johnson a vorbit cu fostul său ministru de finanțe, Nadhim Zahawi, despre o slujbă post-guvernamentală la principala publicație de dreapta din Marea Britanie. Se spune că Zahawi este în discuții pentru a face o ofertă de 600 de milioane de lire sterline pentru ziar și revista Spectator.

Un purtător de cuvânt al lui Johnson a refuzat să comenteze situația. Zahawi nu a răspuns la o solicitare de comentarii.

Johnson nu ar fi primul conservator de top care va obține un loc de muncă în media. Dacă va fi numit, l-ar urma pe George Osborne, care a editat Evening Standard între 2017 și 2020, după ce a ocupat funcția de ministru de finanțe în Guvernul Marii Britanii.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Prințesa Kate și-a reluat activităţile oficiale, după şedinţele de chimioterapie. ”Sentiment reînnoit de apreciere a vieții”

„Surpriza” de care a avut parte un orădean după ce Poliția i-a restituit carnetul. Veste bună pentru șoferii cu permise schimbate în UK

Familia regală britanică a „tăiat-o” pe Meghan Markle din fotografia folosită pentru a-i ura la mulţi ani prinţului Harry

Reclamele TV la produsele alimentare nesănătoase vor fi interzise în Marea Britanie de anul viitor

Partenerii noștri