Live

Video Bogata Elveție intră într-o nouă etapă. Peste 1.000 de oameni au stat la cozi de kilometri pentru a primi alimente gratuite în Geneva

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Youtube

Peste 1.000 de oameni au stat la coadă sâmbătă pentru a primi pachete cu alimente gratuite la Geneva, subliniind impactul epidemiei de coronavirus asupra imigranților săraci care muncesc în bogata Elveție, relatează The Guardian.

Șirul se întindea pe mai mult de 1 km în afara unui patinoar, unde voluntarii au oferit în jur de 1.500 de colete persoanelor care au început să facă coadă încă de la 5 dimineață.

„La sfârșitul lunii, buzunarele mele sunt goale. Trebuie să plătim facturile, asigurarea, tot”, a spus Ingrid Berala, o rezidență din Nicaragua, care lucrează cu program redus. "Este minunat, pentru că există mâncare pentru o săptămână, ... nu știu ce va fi săptămâna viitoare."

Într-o țară cu 8,6 milioane de locuitori, 660.000 de persoane au fost sărace în 2018, spune organizația Caritas, în special părinții singuri și cei cu un nivel scăzut de educație, incapabili să-și găsească de lucru după ce au pierdut un loc de muncă.

Alte 1,1 milioane de persoane riscau sărăcia, ceea ce înseamnă că au mai puțin de 60% din venitul mediu, de 6.538 de franci elvețieni (6.736 de dolari) pentru un loc de muncă cu normă întreagă în 2018.

Banca elvețiană UBS a calculat că Geneva este al doilea cel mai scump oraș din lume, pentru o familie de trei persoane, după Zurich.

Patrick Wieland, șeful misiunii grupului „Doctori fără frontiere”, a declarat că un sondaj de săptămâna trecută a arătat că puțin peste jumătate din beneficiarii de alimente intervievați au fost fără documente, în timp ce alții erau elvețieni sau căutau azil.

Puțin peste 3% au fost testați pozitiv pentru COVID-19, de trei ori mai mare decât rata generală din Geneva.

„La Geneva, unul dintre cele mai bogate orașe din lume, au existat întotdeauna oameni care trăiesc în mod precar, în special cei care lucrează ca îngrijitori, în agricultură, pe șantiere sau în hoteluri și s-au trezit peste noapte fără un loc de muncă din cauza COVID-19”, a spus Wieland.

Redactare G.M.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Unda de șoc care a cutremurat sistemul financiar elvețian. Raportul prăbușirii băncii Credit Suisse a fost făcut public

Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară

Ce face Elveția pentru a înăspri interzicerea simbolurilor naziste, pe fondul creșterii antisemitismului

Elveția vrea să-și renoveze buncărele antiatomice. Fiecare cetățean are un loc rezervat într-un adăpost nuclear

Partenerii noștri