Live

Biden și Zelenski au vorbit la telefon cu Keir Starmer. Ce spune noul premier britanic despre războiul din Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și președintele american, Joe Biden, l-au felicitat pe noul premier britanic, Keir Starmer, după victoria laburiştilor în alegerile legislative din Regatul Unit. FOTO: Profimedia Images

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, și președintele american, Joe Biden, au discutat telefonic cu noul premier britanic, Keir Starmer, pentru a-l felicita după victoria laburiştilor în alegerile legislative din Regatul Unit. Zelenski i-a mulţumit pentru că a reafirmat „sprijinul său de neclintit” pentru Ucraina, potrivit AFP, transmite Agerpres.

„Ne-am coordonat poziţiile înaintea summitului NATO de la Washington”, săptămâna viitoare, unde se va discuta în mare măsură despre sprijinul pentru Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean.

„Îi sunt recunoscător premierului Starmer pentru că a reafirmat sprijinul de principiu şi de neclintit al Marii Britanii pentru Ucraina”, a mai spus Volodimir Zelenski, în timp ce Marea Britanie este un susţinător foarte puternic al Kievului de la începutul invaziei ruse din 24 februarie 2022.

Livrând arme, fonduri şi antrenând unii soldaţi, Londra va continua să ofere un „sprijin de neclintit” Ucrainei în război, a promis Keir Starmer.

Și preşedintele SUA l-a felicitat vineri, într-o convorbire telefonică, pe Starmer, după victoria laburiştilor în alegerile legislative din Regatul Unit, afirmând că doreşte să consolideze „relaţia specială” dintre cele două ţări.

Starmer l-a asigurat și pe Biden, la telefon, de „susţinerea de nezdruncinat” a Ucrainei.

„Liderii şi-au reafirmat relaţia specială dintre naţiunile noastre şi importanţa conlucrării pentru a susţine libertatea şi democraţia în lume”, a indicat Casa Albă într-un comunicat.

Ei „şi-au reiterat sprijinul continuu pentru Ucraina” faţă de Rusia şi şi-au afirmat „angajamentul comun de a proteja rezultatele Acordului de pace de Vinerea Mare şi de a colabora cu liderii din Irlanda de Nord pentru a crea şi susţine creşterea economică”, potrivit comunicatului.

Partidul Laburist condus de Keir Starmer a câştigat alegerile parlamentare organizate joi, punând capăt la 14 ani de guvernare a conservatorilor.

Preşedintele Biden urmează să-l primească pe premierul britanic săptămâna viitoare la Washington pentru un summit al liderilor NATO.

La rândul său, secretarul de stat american, Antony Blinken, a avut, de asemenea, o convorbire cu noul şef al diplomaţiei britanice David Lammy, succesorul conservatorului David Cameron.

Editor : B.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Scarpină-te!” Mesajul lăsat unei femei de un bărbat care i-a spart casa, i-a făcut curat și i-a intins rufele

Joe Biden nu crede că va fi un război total în Orientul Mijlociu

Criza imobiliară a sufocat clasa de mijloc în țările dezvoltate. De ce au explodat prețurile locuințelor în marile orașe din Europa

SUA se consultă cu Israelul despre eventuale atacuri asupra Iranului. Biden: „Nu se va întâmpla astăzi”

Partenerii noștri