Bărbat arestat în Marea Britanie, în legătură cu furtul a 22 de tone de cheddar. Jamie Oliver s-a implicat în găsirea lui
Investigatorii britanici care anchetează furtul a peste 22 de tone de brânză cheddar de la un retailer de lux din Southwark, în sudul Londrei, au arestat un bărbat în vârstă de 63 de ani sub suspiciunea de fraudă şi manipulare de bunuri furate, relatează joi DPA/PA Media.
Un purtător de cuvânt al Poliţiei Metropolitane a declarat: „Luni, 21 octombrie, poliţia a primit un raport cu privire la furtul unei mari cantităţi de brânză de la un producător cu sediul în Southwark. Investigatorii au arestat între timp un bărbat în vârstă de 63 de ani suspectat de fraudă prin prezentarea sub o identitate falsă şi manipulare de bunuri furate”.
„Bărbatul a fost dus la o secţie de poliţie din sudul Londrei unde a fost interogat. De atunci, el a fost eliberat pe cauţiune pe perioada continuării cercetărilor”, a precizat purtătorul de cuvânt.
Neal's Yard Dairy, retailer şi distribuitor de brânză artizanală cu sediul la Londra, a declarat la începutul acestei săptămâni că a livrat peste 950 de „roţi” de brânză cheddar presupusului escroc care s-a dat drept distribuitor angro pentru un important retailer francez.
Compania a declarat că i-a plătit pe micii producători ai brânzei furate, Hafod, Westcombe şi Pitchfork, pentru a nu fi afectaţi, „în pofida loviturii financiare semnificative”, notează DPA/PA Media, citate de Agerpres.
Reprezentanţii Neal's Yard Dairy au lansat un apel către producătorii de brânză din întreaga lume să îi contacteze în cazul în care suspectează că li s-a oferit sau vândut brânza furată, în special „roţi” de 10 şi de 24 de kilograme, învelite în pânză, cu etichetele îndepărtate.
Celebrul chef britanic Jamie Oliver le-a cerut abonaţilor săi de pe reţelele sociale să fie atenţi la „cantităţi mari de brânză selectă” vândută „ieftin”.
Tom Calver, director al Westcombe Dairy din Westcombe, Somerset, care a produs o parte din brânza furată, s-a declarat „extrem de îndurerat” la aflarea veştii.
Brânza cheddar produsă de Westcombe Dairy este maturată între 12 şi 18 luni. Cea furată a fost produsă în urmă cu 15 luni, potrivit lui Calver.
Brânza cheddar produsă de Calver se vinde cu circa 7 lire sterline/250 de grame.
Editor : Liviu Cojan
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News