Live

Avioanele franceze Mirage destinate Ucrainei vor fi modificate pentru atac la sol

Data publicării:
Nu se știe încă numărul de aparate donate Ucrainei. Foto: Profimedia

Avioanele de luptă franceze Mirage 2000-5 destinate Ucrainei vor fi modificate pentru a le permite să lovească ținte la sol, a anunțat publicația franceză Sud-Ouest.


Într-un articol care detaliază lucrările desfășurate la baza aeriană Cazaux, publicația a precizat că modificările aeronavelor vor fi efectuate la această unitate, scrie Kyiv Independent.

Mirage 2000 este un avion multirol proiectat la sfârșitul anilor 1970 și introdus în 1984.

Versiunea 2000-5 are sisteme radar modernizate și poate transporta rezervoare de combustibil, mărindu-i considerabil autonomia.

Este un avion de vânătoare din a patra generație, ceea ce înseamnă că se află în aceeași clasă cu F-16, fabricat în SUA.

Ce sunt avioanele Mirage 2000-5 ale Franței și cum le poate folosi Ucraina?

Președintele francez Emmanuel Macron a anunțat la 6 iunie că un număr nespecificat de avioane va fi transferat Ucrainei, dar nu a furnizat un calendar.

Vorbind la televiziunea franceză după încheierea comemorării a 80 de ani de la Ziua Z în Normandia, Macron a mai spus că țara sa va antrena piloți ucraineni.

„Mâine vom lansa o nouă cooperare și vom anunța transferul de avioane de luptă Mirage 2000-5 către Ucraina, fabricate de producătorul francez Dassault, și vom antrena piloții ucraineni ai acestora în Franța”, a declarat el în timpul unui interviu în direct.

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Am făcut parte din acest coșmar”. Mărturia șocantă a unuia dintre bărbații acuzați de viol în cazul Pelicot, care a revoltat Franța

Cum a ajuns Ucraina să-și repare infrastructura energetică distrusă de ruși cu bani proveniți din rezerva valutară a Rusiei lui Putin

Rezoluție PE: Ucraina trebuie să poată lovi ținte militare legitime din Rusia. Cum au votat eurodeputații români

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Partenerii noștri