Live

Avertismentul Uniunii Europene pentru Serbia. „Trebuie să ia măsuri urgente”

Data actualizării: Data publicării:
Sursa Foto: Profimedia Images

Serbia trebuie să „ia măsuri urgente pentru a combate manipularea şi ingerinţa de informaţii externe”, a declarat marţi, pentru AFP, un purtător de cuvânt al Serviciului diplomatic al Uniunii Europene, referitor la un raport recent al organizaţiei Reporteri Fără Frontiere, transmite Agerpres. 

Într-un studiu publicat la începutul acestei luni, ONG-ul estima că Serbia serveşte drept „megafon” pentru dezinformarea rusă prin refuzul său de a impune sancţiuni contra media ruseşti, în special contra postului de televiziune de limba engleză Russia Today care, potrivit RSF, îşi foloseşte biroul de la Belgrad pentru a propaga dezinformări favorabile Kremlinului în Balcani.

„Uniunea Europeană a adoptat sancţiuni împotriva media publice ruse, printre care Russia Today, ale cărei difuzare şi emisie în interiorul şi dinspre UE sunt suspendate”, a explicat Peter Stano în răspunsul său pentru AFP.

„Aceste media, inclusiv Russia Today sub toate formele sale, au devenit un instrument” al Kremlinului în războiul său contra Ucrainei şi „un canal de difuzare şi manipulare a informaţiei”, a accentuat Stano.

„Serbia, în calitate de ţară candidată la aderarea la UE, trebuie de asemenea să ia măsuri urgente pentru a lupta împotriva manipulării şi ingerinţei de informaţii externe. Nealinierea Serbiei la politica externă şi de securitate comună a UE în această privinţă este o problemă gravă, cu impact asupra negocierilor de aderare”, a explicat reprezentantul Bruxellesului.

Serbia, care depinde de Rusia pentru a se aproviziona cu gaz, nu a adoptat nicio sancţiune contra Moscovei începând din februarie 2022, dar a condamnat invazia rusă în Ucraina

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Au apărut imaginile de la evenimentul în care ”Michael Schumacher a avut prima apariție publică” după 11 ani

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia crește soldele, în disperarea de a atrage voluntari care să lupte în Ucraina. La cât au ajuns sumele

Reacția Uniunii Europene la blocajul impus de Ungaria privind ajutorul destinat Ucrainei. „Este oarecum absurd”

Mită record în Rusia: Un fost anchetator a fost condamnat la închisoare pentru că a primit șpagă de 73 milioane de dolari

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin de ziua lui. Mesajul trimis la Kremlin, pentru „cel mai apropiat tovarăș”

Partenerii noștri