Autorul atacului armat de la Universtatea din Nevada este un fost profesor. Nimeni nu știe de ce a deschis focul în campus
Trei persoane au fost ucise miercuri dimineață în atacul armat din campusul Universității din Nevada (UNLV) din Las Vegas, Atacatorul, un fost profesor în vârstă 60 de ani, a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliția, relatează BBC.
Numele victimelor nu au fost făcute publice, dar presa americană scrie că nu este vorba despre studenți.
Potrivit CBS News, atacatorul a fost identificat drept Anthony Polito, un profesor care a încercat să obțină un post la universitate.
Profesorul a predat anterior în Georgia și Carolina de Nord, potrivit unor surse din poliție.
Kevin McMahill, șeriful Departamentului de Poliție Metropolitană Las Vegas, a spus că anchetatorii nu au nicio idee despre motivul atacului armat.
Atacul s-a produs când studenţii erau afară la masă şi ar fi putut fi mult mai multe victime fără reacţia rapidă a forţelor de ordine, a mai spus şeriful.
Mai mulţi agenţi, inclusiv câţiva care nu erau în timpul programului, au intervenit „fără ezitare în câteva minute”, a subliniat el, potrivit Agerpres. Cursurile au fost anulate şi poliţia a evacuat clădirile universităţii pentru a elimina o eventuală altă ameninţare.
„E un moment foarte greu”, a spus primăriţa din Las Vegas, Carolyn Goodman, denunţând faptul că violenţele cu arme de foc au devenit un lucru banal în SUA.
Atacul de miercuri a reamintit masacrul comis în 2017 în Las Vegas, unul din cele mai sângeroase din istoria SUA, în care un bărbat a ucis 58 de oameni şi a rănit alte câteva sute după ce a deschis focul de la etajul 32 al unui hotel asupra mulţimii adunate la un concert de muzică country. Atacatorul s-a sinucis.
În SUA numărul armelor deţinute individual este mai mare decât cel al locuitorilor, un adult din trei deţinând cel puţin o armă şi unul din doi locuind într-o casă unde există o armă.
Repetarea violenţelor cu arme de foc „nu este normală şi nu putem lăsa să devină ceva normal”, a spus preşedintele american Joe Biden, amintind de bilanţul tragic consemnat de organizaţia Gun Violence Archive.
Potrivit acesteia, doar în acest an în SUA au fost înregistrate peste 600 de atacuri soldate fiecare cu cel puţin patru răniţi sau morţi şi 40.000 de decese provocate de arme de foc, majoritatea sinucideri.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News