Live

Austria ia în calcul dotarea Poliției cu pistoale cu electroșocuri. De ce sunt controversate aceste arme

Data actualizării: Data publicării:
Pistol cu electroșocuri Taser. Foto: axon.com

Poliția austriacă ia în considerare introducerea armelor cu electroșocuri în întreaga țară. Aproximativ 70 de pistoale cu electroșocuri, produse de cel mai mare fabricant în domeniu, Taser, sunt testate în prezent în trei zone din Viena, unde se înregistrează un grad ridicat de infracționalitate. Acestea sunt controversate pe plan mondial din cauza accidentelor mortale.

Se presupune că introducerea acestei arme este provocată de creșterea violenței între bandele de migranți din țară. Poliția neagă acest lucru, potrivit Euronews.

Pistoalele cu electroșocuri produse de firma Axon sunt folosite de peste 10 ani de câteva sute de agenți din trupele de intervenție WEGA și EKO. 

Acum, vor fi introduse și pentru polițiști, în câteva zone cu infracționalitate ridicată din Viena, printre care Praterstern și Districtul 10.

Potrivit șefului poliției federale, Michael Takacs, sistemul de arme face parte dintr-un efort mai amplu de modernizare a echipamentului poliției austriece.

Austria a fost inițial reticentă în ceea ce privește introducerea armelor cu electroșocuri din cauza rapoartelor privind moartea unor persoane ca urmare a folosirii acestora.

Unități specializate precum WEGA și EKO utilizează această armă din 2012. În prezent, 700 de unități sunt în uz.

Acum, fiecare polițist din țară ar urma să fie echipat cu astfel de pistoale.

Dacă testul de la Viena va avea succes, Austria ar putea achiziționa până la 34.000 de Taser pentru forțele sale de poliție.

Pistoalele de acest tip sunt achiziționate și de Poliția din România, dar acestea nu pot fi folosite, din lipsă de procedură.

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un nou tip de înșelătorie. Un șofer de taxi din Suceava a rămas fără 6000 de lei după ce a fost rugat să plătească niște facturi

Haos pe calea ferată în Austria și Cehia, din cauza inundațiilor catastrofale provocate de Ciclonul Boris

MAE a emis avertizări de călătorie pentru românii care merg în Austria și Cehia

Inundații devastatoare în Europa: Un pompier a murit în Austria și patru oameni sunt dați dispăruți în Cehia

Partenerii noștri