Live

Au început exerciții ample de apărare aeriană ale NATO în Germania. 11 țări participă în desfășurarea acestora

Data actualizării: Data publicării:
Aproximativ 60 de avioane şi elicoptere de luptă din alte ţări şi 1.100 de militari s-au alăturat forţelor aeriene germane în cadrul acestor exerciţii. Foto: Profimedia Images

Au început, luni, exerciții de apărare aeriană în spaţiul aerian din nordul Germaniei, sub numele de cod „Tiger Meet”. La aceste exerciţii de antrenament participă avioane şi personal din 11 ţări membre NATO, precum şi din state din afara Alianţei Nord-Atlantice, cum ar fi Elveţia şi Austria, relatează dpa.

„Primul avion a decolat la 09:00 dimineaţa (07:00 GMT)”, a indicat un purtător de cuvânt de la baza aeriană Jagel din landul Schleswig-Holstein, în nordul Germaniei. Aproximativ 60 de avioane şi elicoptere de luptă din alte ţări şi 1.100 de militari s-au alăturat forţelor aeriene germane în cadrul acestor exerciţii, informează Agerpres. 

Furtunile de vineri în sudul Germaniei au afectat traficul aerian în ţară, a spus acelaşi purtător de cuvânt. „Dar au ajuns cu toţii” la locul de desfăşurare a manevrelor, a adăugat el. Primele exerciţii au avut loc luni în cursul dimineţii, iar alte decolări erau programate pentru partea a doua a zilei.

În zilele următoare nu sunt planificate zboruri pe timp de noapte, iar activităţile aeriene vor fi limitate în weekend. Escadrila tactică 'Immelmann' 51 a forţelor aeriene germane organizează exerciţiul pentru a treia oară, după aplicaţii precedente în 2004 şi în 2014.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia menține active liniile de comunicații directe cu SUA și NATO pentru împiedicarea escaladării unor conflicte nucleare

În Germania a fost aprobat „apostroful idiotului”. Anunțul a fost urmat de un val de ironii și critici

Test crucial NATO de descurajare a Rusiei: Mii de soldați francezi pregătiți de război trebuie să ajungă în România în 10 zile

„În cazul unui război în Europa, Ungaria ar putea să nu își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul articolului 5 NATO”

Partenerii noștri