Live

Video&Foto Au fost raportate cazuri de jaf în Cehia după inundațiile din estul țării. Făptașii riscă pedepse de până la 15 ani de închisoare

Data publicării:
Au fost raportate cazuri de jaf în Cehia după inundațiile din estul țării. foto: Profimedia

Vit Rakusan, ministrul de Interne din Cehia a declarat că s-au înregistrat mai multe cazuri de jaf în zonele afectate de inundații și avertizează că legea prevede pedepse mai aspre pentru astfel de fapte comise în timpul unor situații de dezastre, conform Agerpres.


După o reuniune de criză ce a avut loc la Praga, ministrul de internen a comunicat faptul că s-au înregistrat primele jafuri după inundațiile devastatoare din estul țării, iar făptașii riscă să primească pedepse de până la 15 ani de închisoare cu executare.

Au început și primele operațiuni de curățare în urma dezastrului, iar voluntarii se confruntă cu scene de distrugeri copleșitoare după ce masele de noroi au cuprins mai multe școli, locuințe și magazine.

Cu ajutorul elicopterelor, atoritățile au distribuit apă potabilă şi alimente în localităţile din munţii Jeseniky, la graniţa cu Polonia, care au rămas izolate de restul lumii din cauza drumurilor avariate şi a podurilor prăbuşite.

Guvernul de la Praga a cerut ajutor de la alte state membre ale Uniunii Europene, solicitând 15.000 de dezumidificatoare cu ajutorul cărora să usuce clădirile. Aproximativ 8.000 de dispozitive sunt distribuite în prezent din rezervele proprii.

Editor : Ș.A.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Băsescu: Dacă RO-ALERT ar fi funcționat, ar fi murit mai puțini oameni în inundațiile din Galați. „Viitură de incompetență la guvern"

Donald Tusk, la 85 de ani de la invadarea Poloniei, acum inundată: Nu vă speriați dacă trupele germane ajung în orașul vostru

Cel puțin 24 de persoane au murit din cauza inundațiilor din Europa. Șapte persoane au murit din cauza viiturilor în România

Italia, lovită de inundații. „Suntem într-o urgență totală”. Sute de persoane au fost evacuate

Partenerii noștri