Live

Atenţionare de călătorie în Macedonia de Nord. Anunțul MAE

Data publicării:
Lacul Ohrid, Macedonia de Nord. Foto cu caracter ilustrativ: Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Macedonia de Nord că, începând cu data de 14 iulie, Guvernul din această ţară a instaurat starea de criză pe întreg teritoriul ţării, pentru o perioadă de 30 de zile, din cauza temperaturilor extreme şi a riscului ridicat de producere a incendiilor de vegetaţie.

În contextul în care incendiile de vegetaţie pot provoca perturbări ale traficului rutier şi pietonal, MAE recomandă cetăţenilor români să se documenteze înainte de orice deplasare, accesând paginile de Internet vlada.mk şi amsm.mk, informează Agerpres. 

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Skopje: +38923228058, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Republica Macedonia de Nord: +38970239980.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro (Sfaturi, alerte de călătorie) şi skopje.mae.ro

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România întârzie donarea sistemului Patriot către Ucraina. Washingtonul și Kievul pun presiune pe București să grăbească transferul

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Belgia

Drona rusească deasupra României. MAE protestează împotriva încălcării spațiului nostru aerian

MAE a emis o atenționare de călătorie pentru românii care merg în Italia

Partenerii noștri