Live

Video Atac rusesc asupra Harkovului. Peste 20 de oameni au fost răniți, printre care și copii

Data actualizării: Data publicării:
Rușii au lovit zone civile din Harkov. Sursă foto: X

O lovitură aeriană rusă a rănit peste 20 de oameni într-un bloc de locuinţe din Harkov, în nord-estul Ucrainei, au anunţat autorităţile locale. Rușii au lansat 80 de drone spre Ucraina noaptea trecută, marea lor majoritate fiind distruse de forțele Kievului.

Guvernatorul regiunii ucrainene vizate, Oleg Sinegubov, a afirmat pe Televram că printre răniţi se numără şi un copil de 8 ani şi doi adolescenţi. Oficialul a difuzat imagini cu moloz în faţa unei clădiri cu mai multe etaje şi un automobil ars.

Ihor Terehov, primarul oraşului, a comunicat că zeci de locatari au fost evacuaţi şi mai multe automobile au luat foc, scrie Agerpres, preluând dpa.

Înainte de invazia rusă, Harkovul era al doilea oraş ca mărime din Ucraina, cu peste un milion de locuitori. Rusia a încercat să îl ocupe la începutul războiului, însă nu a reuşit şi de atunci bombardamentele de acolo au fost printre cele mai grele suferite de ucraineni.

Apărarea antiaeriană ucraineană a anunţat că a distrus 71 din 80 de drone de atac lansate de ruşi sâmbătă noaptea, iar alte şase astfel de vehicule aeriene fără pilot s-au pierdut după ce au fost neutralizate prin mijloace electronice. Rusia a lansat şi două rachete dirijate din partea ocupată a regiunii Lugansk din estul Ucrainei, a mai informat aviaţia militară ucraineană, fără a preciza ce s-a întâmplat cu armele respective.

La rândul lor, ruşii afirmă că au doborât în cursul nopţii 15 drone lansate de Ucraina asupra teritoriului Rusiei. Conform ministerului apărării de la Moscova, apărarea antiaeriană rusă a distrus şase drone deasupra Mării Azov, patru în regiunea Rostov din sudul Rusiei, iar restul în regiunile Kursk, Astrahan, Belgorod şi Voronej.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Zelenski răspunde la întrebarea „Când se va termina războiul?”

Zelenski spune că nu a primit încă permisiunea SUA și Marii Britanii de a lovi ţinte din Rusia cu rachete occidentale cu rază lungă

Rusia anunţă că a doborât 101 drone ucrainene deasupra teritoriului său vineri noapte

„Se joacă cu focul”. Rusia amenință SUA să ţină cont de avertismentele Moscovei privind Ucraina

Partenerii noștri