Live

Video Atac aerian al Israelului asupra unei școli din Gaza transformată în adăpost. Cel puțin 28 de morți și peste 50 de răniți

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia Images

Cel puțin 28 de persoane au fost ucise într-un atac aerian israelian asupra unei școli care adăpostea familii strămutate în centrul Fâșiei Gaza, potrivit Semilunii Roșii Palestiniene, scrie BBC. Peste 50 de alte persoane au fost rănite în atacul asupra școlii Rufaida al-Aslamia, care, conform organizației medicale, era aproape de sediul acesteia din orașul Deir al-Balah.

În imaginile surprinse la fața locului se văd oameni care alergau pentru a ajuta răniții în mijlocul unui nor de fum și praf, în timp ce mai mulți copii au fost fotografiați în timp ce erau tratați la spitalul local al-Aqsa.

Armata israeliană a declarat că lovitura „precisă” a vizat luptători Hamas care operau într-un „centru de comandă și control” aflat în școală.

De asemenea, armata a spus că a luat măsuri pentru a reduce daunele asupra civililor și a acuzat Hamas de folosirea sistematică a infrastructurii civile, o acuzație pe care grupul a negat-o anterior.

Ministerul Sănătății din Gaza, condus de Hamas, a raportat de asemenea un număr de 28 de morți și a denunțat ceea ce a numit un „nou masacru” al armatei israeliene.

Multe școli au fost transformate în adăposturi pentru cei 1,9 milioane de palestinieni care și-au părăsit locuințele de când războiul din Gaza a început acum un an.

Armata israeliană a lansat o campanie de distrugere a Hamas în răspuns la atacul fără precedent al grupului asupra sudului Israelului, pe 7 octombrie 2023, în care aproximativ 1.200 de persoane au fost ucise și alte 251 au fost luate ostatice.

De atunci, peste 42.060 de persoane au fost ucise în Gaza, conform Ministerului Sănătății din teritoriu.

Editor : Ana Petrescu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi educatori de la DGASPC Cluj au fost trimiși în judecată pentru abuzuri asupra copiilor

Un tanc israelian a tras într-un turn de observație al forțelor ONU din Liban: doi militari indonezieni au fost răniți

Armata israeliană anunță că a ucis un membru al Hezbollah într-un atac în Siria

Avertismentul Iranului pentru statele din Golful Persic: Ar fi „inacceptabil”

Partenerii noștri