Live

Armenia anunță că recunoaște oficial Palestina ca stat

Data publicării:
Intenția de recunoaștere a statului palestinian de către mai multe țări europene a stârnit furia Israelului. Foto: Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe al Armeniei a anunţat, vineri, recunoaşterea oficială a statului Palestina în scopul obţinerii păcii în Orientul Mijlociu, subliniind „situaţia critică din Gaza”, relatează The Jerusalem Post.

„Reafirmându-şi respectarea dreptului internaţional şi a principiilor egalităţii, suveranităţii şi coexistenţei paşnice a popoarelor, Republica Armenia recunoaşte statul Palestina”, a transmis ministerul într-un comunicat, subliniind că „Armenia doreşte sincer obţinerea unei păci durabile în regiune”.

Armenia sprijină o rezoluţie a ONU privind încetarea imediată a focului în Fâşia Gaza şi este în favoarea unei soluţii cu două state la conflictul israeliano-palestinian, se arată în comunicat.

Hussein al-Sheikh, secretarul general al comitetului executiv al Organizaţiei pentru Eliberarea Palestinei (OLP), a salutat imediat decizia Armeniei.

„Este o victorie pentru lege, justiţie, legitimitate şi lupta poporului nostru palestinian pentru eliberare şi independenţă”, a afirmat el pe Twitter.

La sfârşitul lunii mai, Spania, Irlanda şi Norvegia au recunoscut oficial statul Palestina, provocând nemulţumirea autorităţilor israeliene.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O unguroaică a făcut un scandal monstru, dar nu s-a oprit și a exclamat: ”Urâm România!”. A primit cea mai dură sancțiune

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

După ce a atacat Israelul cu sute de rachete, Iranul afirmă că vrea armistițiu „simultan” în Liban și Fâșia Gaza

Iranul știe ce obiectiv va ținti în Israel, dacă acesta îl va mai ataca. „În caz că regimul sionist comite vreo greşeală, vom acționa”

SUA discutau, din octombrie anul trecut, de riscul unor crime de război ale Israelului în Gaza. Emailurile dintre Pentagon și Casa Albă

Liderul suprem al Iranului, apariție rară în public, la Teheran. Mesaj către Israel

Partenerii noștri