Live

Armata SUA începe concedierea soldaților care refuză să se vaccineze anti-Covid

Data publicării:
Foto: Guliver/Getty Images

Soldații americani care refuză să se vaccineze împotriva coronavirusului vor fi concediați, a anunțat conducerea armatei americane, miercuri, relatează Reuters.

Ordinul se va aplica pentru toți soldații armatei regulate, pentru rezerviști și cadeți, cu excepția cazurilor în care există scutiri, se arată într-un comunicat al Armatei Statelor Unite.

Decizia de a-i concedia pe militarii care refuză vaccinul vine după ce armata a decis anterior, în august 2021, să facă vaccinarea anti-Covid obligatorie pentru toți soldații săi.

Majoritatea soldaților americani sunt vaccinați cu cel puțin o doză. Până acum, 79 de soldați americani au murit ca urmare a îmbolnăvirii de Covid-19.

„Pregătirea armatei depinde de soldați pegătiți să se antreneze, să fie desfășurați, să lupte și să câștige războaiele purtate de țara noastră. Soldații nevaccinați reprezintă un risc pentru forțe și pun în pericol pregătirea”, a spus Christine Wormuth, secretara pentru Armata Statelor Unite.

Alte ramuri ale armatei americane, precuma aviația, au început deja să îi concedieze pe militarii care refuză să se vaccineze anti-coronavirus.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

45 de milioane de vizualizări: ”o imagine cât o mie de cuvinte” cu soția lui Conor Mcgregor, după ce a fost condamnat pentru viol

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Remanierea” Pentagonului: echipa lui Trump întocmeşte lista ofiţerilor care vor fi concediaţi. Șefii de stat major, în vizor

Trump vrea o epurare în rândurile Armatei SUA. Vizați sunt și generalii așa-ziși „woke”. „Va fi un 2016 pe steroizi”

COVID-19: Șase angajați care au fost concediați pentru că au refuzat vaccinul au primit câte un milion de dolari fiecare

Coronavirusul SARS-CoV-2 și răspunsul imun înnăscut. Descoperirile care ajută la dezvoltarea unor medicamente mai eficiente

Partenerii noștri