Live

Armata rusă anunță că a distrus mai multe drone ucrainene în regiunile de la frontieră. O femeie a fost ucisă în urma atacurilor

Data publicării:
„În timpul nopţii, în cursul unei tentative a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu drone aeriene pe teritoriul Federaţiei Ruse, sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus 29 de drone în regiunea Belgorod şi o dronă în regiunea Voronej”. Foto cu caracter ilustrativ: Profimedia Images

Armata rusă a anunţat marţi că a distrus în cursul nopţii 30 de drone ucrainene în regiunile de frontieră Voronej şi Belgorod, unde, potrivit autorităţilor locale, o femeie a fost ucisă.

„În timpul nopţii, în cursul unei tentative a regimului de la Kiev de a comite atacuri teroriste cu drone aeriene pe teritoriul Federaţiei Ruse, sistemele de apărare antiaeriană au interceptat şi distrus 29 de drone în regiunea Belgorod şi o dronă în regiunea Voronej”, a transmis Ministerul Apărării într-un comunicat pe Telegram, transmit AFP şi Reuters, preluate de Agerpres. 

„Din nefericire (...), o locuitoare civilă a fost ucisă” în satul Belovskoie din regiunea Belgorod, a anunţat guvernatorul Viaceslav Gladkov, precizând că este vorba despre „o femeie în vârstă a cărei casă a fost vizată direct”de o dronă.

Potrivit guvernatorului, alte şase persoane au fost rănite pe teritoriul regiunii, iar zeci de locuinţe şi maşini au suferit avarii.

Duminică, un atac cu rachete în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în 2014, a făcut cel puţin patru morţi, printre care doi copii, şi peste 150 de răniţi, conform autorităţilor locale.

Ucraina se contruntă cu ofensiva rusă de peste doi ani, și replică în mod regulat, atacând regiuni din Rusia şi vizând mai ales instalaţii energetice.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Medvedev se laudă că Rusia recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi: „Nu ducem lipsă de militari. Obiectivul e îndeplinit”

Viktor Orban se duce la Putin, după ce a vizitat Kievul

Doi comedianți ruși care au păcălit mai mulți politicieni din Occident au fost premiați la o ceremonie de la Kremlin

Putin îl preferă în continuare pe Biden, chiar și după dezbaterea dezastruoasă cu Trump: „Ce, nu ştiam ce se poate întâmpla? Ştiam”

Partenerii noștri