Live

Armata rusă a scos de la naftalină tancurile T-62M, le-a modernizat și le trimite acum pe frontul din Ucraina

Data publicării:
Tancul T-62 ar trebui să fie la muzeu, nu pe front. Foto: Profimedia

Armata rusă a desfășurat tancuri T-62M modernizate pe frontul ucrainean. Această desfășurare a fost dezvăluită într-un videoclip care circulă pe rețelele de socializare, care prezintă tancurile modernizate fiind transportate în zona de conflict, scrie ArmyRecognition.

Potrivit unui videoclip recent publicat pe rețelele de socializare, armata rusă trimite pe calea ferată tancuri T-62M modernizate pentru a fi desfășurate în Ucraina. (Sursa imaginii: Telegram și Vitaly Kuzmin)

Potrivit cifrelor publice, Rusia menține o rezervă substanțială de diferite variante de tancuri T-62, care sunt acum exploatate pentru a înlocui numeroasele tancuri pierdute în ostilitățile în curs. Numărul exact de tancuri T-62M trimise în Ucraina nu a fost dezvăluit, dar indică intenția Rusiei de a-și utiliza resursele disponibile pentru a-și menține puterea operațională.

Tancurile T-62M prezentate în materialul video prezintă modernizări semnificative menite să le îmbunătățească eficacitatea în luptă și capacitatea de supraviețuire. În special, aceste tancuri sunt echipate cu un nou pachet de blindaj, asigurând o protecție sporită pentru echipaj și componentele critice. În plus, deasupra turelei a fost montat un blindaj suplimentar, o modificare menită să contracareze amenințările reprezentate de atacurile dronelor FPV (First-Person View).

 

Bilanț

Armata rusă continuă să înregistreze pierderi substanțiale în Ucraina. Începând cu 25 iulie 2024, pierderile de luptă ale Rusiei au ajuns la un număr estimat de 571 350 de persoane, dintre care 1 230 de persoane au fost ucise sau rănite numai în ultima zi. În ceea ce privește echipamentele, forțele ruse au pierdut 8.313 tancuri principale de luptă, 11 tancuri fiind distruse doar în ultimele 24 de ore. În plus, de la începutul invaziei, armata rusă a pierdut 16.039 de vehicule blindate de luptă, 15 804 sisteme de artilerie și 12.610 UAV-uri, scrie site-ul.

Un tanc din anii 50

T-62M este o versiune modernizată a tancului principal de luptă T-62, care a fost inițial dezvoltat de Uniunea Sovietică la sfârșitul anilor 1950. Tancul original T-62 a intrat în serviciu în 1961 și a reprezentat un progres semnificativ față de predecesorii săi, dispunând de un tun de 115 mm cu țeavă lisă capabil să tragă cartușe APFSDS, care ofereau o capacitate superioară de perforare a blindajului în comparație cu tunurile cu țeavă perforată utilizate anterior.

Programul de modernizare a T-62M a fost introdus la începutul anilor 1980 pentru a prelungi durata de viață operațională și pentru a spori eficiența în luptă a flotei T-62 îmbătrânite. Această modernizare a inclus mai multe actualizări semnificative. T-62M este echipat cu un nou pachet de blindaj, inclusiv blindaj compozit BDD (Brow Enhanced Protection) pe placa glacis și blindaj suplimentar pe turelă pentru a crește rezistența împotriva armelor antitanc moderne. În plus, T-62M are fuste laterale îmbunătățite pentru protecție suplimentară împotriva încărcăturilor profilate.

În ceea ce privește puterea de foc, T-62M păstrează tunul cu țeavă lisă U-5TS de 115 mm, dar este echipat cu un sistem îmbunătățit de control al focului, inclusiv sistemul de control al focului Volna, care integrează un telemetru laser și un computer balistic, îmbunătățind semnificativ precizia și capacitățile de angajare a țintelor. Capacitățile de vedere pe timp de noapte sunt, de asemenea, îmbunătățite prin includerea unor vizoare pasive de noapte pentru artilerist și șofer.
Îmbunătățirile de mobilitate pentru T-62M includ un motor V-55U mai puternic, care produce 620 de cai putere, și o transmisie modernizată, care oferă performanțe și fiabilitate mai bune. În plus, sistemul de suspensie al tancului a fost îmbunătățit pentru a-i spori mobilitatea în teren accidentat.

 

Editor : S.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Aparate de zbor au intrat în spațiul aerian al R. Moldova, în timpul atacului Rusiei asupra Ucrainei. Imagini din satul Ruseni

Situație dificilă pentru forțele ucrainene pe front. Armata lui Putin pune presiune pe un oraș important din nord-estul Ucrainei

Reacția premierului polonez Donald Tusk, după atacul masiv al Rusiei asupra Ucrainei: Nimeni nu-l oprește pe Putin cu telefoane

Cum se apără Olaf Scholz, după convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Vladimir Putin

Partenerii noștri