Live

Video Arestat după 47 de ani de la comiterea unor crime. Bărbatul are 65 de ani, iar faptele le-a comis în Australia

Data actualizării: Data publicării:
Poliția din Victoria. Foto- Victoria Police

Au trecut 47 de ani. Acum, el are 65 de ani. În 1977 a comis două crime, victime fiind două femei, Suzanne Armstrong (27 de ani)  și Susan Bartlett (28 de ani), care au fost găsite moarte în casa lor din Melbourne, Australia. Poliția australiană a anunțat acum că bărbatul a fost arestat la Roma pentru crimele comise acum 47 de ani, scrie The Guardian.

Armstrong și Bartlett au fost ucise în ianuarie 1977 în casa lor din Collingwood, închiriată, în timp ce fetița de 16 luni al lui Armstrong dormea în altă cameră în pătuțul ei. Cadavrele femeilor au fost găsite în casă pe 13 ianuarie, la trei zile după ce femeile fuseseră văzute ultima dată în viață. Copilul era în stare de suferință și deshidratat, dar nevătămat în rest.

Poliția australiană va declanșa procedurile de extrădare a suspectului, care este un cetățean greco-australian. Acesta a fost arestat joi pe aeroportul din Capitala italiană.

Suspectul a fost identificat datorită unui test ADN care provenea de la un membru al familiei, potrivit tabloidului australian The Age of Melbourne.

Bărbatul reținut la Roma locuia în Grecia. Deocamdată aceste informații nu au fost confirmate de către poliție.

„Timp de mai bine de 47 de ani, inspectorii de la brigada omoruri au muncit fără răgaz pentru a-l descoperi pe vinovat”, a declarat Shane Patton, comisar principal al poliției statului Victoria.

Trupurile celor două femei au fost găsite sfâșiate de lovituri de cuțit. 

Episodul a marcat profund populația locală, devenind cunoscut sub numele de „crimele din strada Easey”.

Cazul a ajuns subiect de cărți și podcasturi

Cazul a fost subiectul mai multor cărți și podcasturi.
În 2017, a fost oferită o recompensă de 1 milion de dolari pentru oricine deținea informații noi care ar putea duce la arestarea și condamnarea persoanelor responsabile de cele două crime.

Comisarul-șef Shane Patton a descris sâmbătă cazul drept „o crimă absolut macabră, oribilă”.
Poliția îl căuta de ani de zile pe bărbatul arestat, identificându-l ca fiind o persoană de interes, a declarat Patton. Din cauza interdicției de 20 de ani a Greciei de a iniția acuzații de crimă și a timpului care a trecut până când au existat suficiente dovezi pentru a le înainta, bărbatul nu a putut fi inculpat în timp ce se afla în Grecia.

În schimb, a fost emisă o notificare Interpol pentru el, iar autoritățile italiene au acționat în consecință, reținându-l la Aeroportul Leonardo Da Vinci din Roma.
În timp ce ancheta este în curs de desfășurare, Patton a declarat că arestarea bărbatului reprezintă „un progres important”.

Patton a recunoscut, de asemenea, „rezistența familiilor Armstrong și Bartlett, care au jelit timp de peste patru decenii și, fără îndoială, acesta va fi un moment foarte emoționant pentru ele”. El a declarat că termenul de extrădare va depinde de autoritățile italiene, dar că se așteaptă să treacă cel puțin o lună până când poliția se va deplasa în Italia pentru a prezenta dovezi care să justifice extrădarea.

Familiile cer să li se respecte dreptul la intimitate

Familiile lui Armstrong și Bartlett au solicitat să li se respecte dreptul la  intimitate, într-o declarație comună sâmbătă după-amiază.
„Pentru două familii liniștite din ținutul Victoria a fost întotdeauna imposibil să înțeleagă modul inutil și violent în care Suzanne și Susan au murit. Gravitatea circumstanțelor din jurul morții lor ne-a schimbat viețile irevocabil”, se arată în declarație.

„Vom fi veșnic recunoscători pentru sprijinul și înțelegerea de care ne-au dat dovadă prietenii și familia noastră în ultimii 47 de ani. Este dificil să ne exprimăm îndeajuns aprecierea față de poliția din Victoria și față de numeroșii anchetatori care au căutat neobosiți răspunsuri și dreptate pentru noi într-o perioadă atât de lungă de timp. Perseverența și dăruirea necesare pentru a obține rezultatul de astăzi este ceva cu adevărat demn de admirat. Pentru că ne-ați dat mereu speranță și nu v-ați dat niciodată bătuți, vă spunem pur și simplu, mulțumesc”, se mai arată în declarație.

 

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Are 20 de ani, e iubita fiului unui interlop arestat și câștigă o avere în fiecare lună. Tatăl ei a scos oamenii pe străzi

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina ar putea primi câteva zeci de tancuri Abrams tocmai de la capătul lumii

Creatorul unei aplicații de comunicare folosite de grupări infracționale din Orientul Mijlociu a fost arestat de poliția australiană

Un cuplu acuzat că a ucis o adolescentă ca să îi fure bebelușul a fost achitat. Explicațiile judecătoarei care a luat decizia

Un pasager care a făcut scandal în avion a fost pus să plătească pentru combustibilul consumat, după ce zborul a aterizat de urgență

Partenerii noștri