Live

Amenzi de peste 80.000 de dolari pentru promovarea orientărilor sexuale, în Rusia. Parlamentul a dat votul final

Data actualizării: Data publicării:
Legea privind propaganda LGBTQ devine mult mai aspră în Rusia. Foto: Profimedia Images

Parlamentul rus a decis definitiv prin vot interzicerea propagandei LGBTQ "la orice vârstă". Amenzile sunt uriașe, depășesc chiar 80.000 de dolari pentru entitățile care promovează homosexualitatea. Legea care este din 2013 asupra căreia Parlamentul rus și-a dat, joi, votul final este acum mult mai aspră.

Legea, care extinde acum la toate categoriile de vârstă interdicţia de a face "propagandă LGBT" în rândul copiilor, pedepsește "negarea valorilor de familie" şi a "promovării orientărilor sexuale non-tradiţionale" inclusiv în rândul adulţilor. Totodată, textul legii interzice orice "informaţie susceptibile să inducă dorinţa de a-şi schimba sexul" copiilor, indiferent că este transmisă online, în cărți, reclame sau în public.

Amenzile sunt uriașe: până la 400.000 de ruble (circa 6.600 de dolari) pentru indivizi şi până la 5 milioane de ruble (circa 82.100 de dolari) pentru entităţi legale.

Legea îi vizează și pe cetățenii străini. Ei ar putea fi condamnaţi la 15 zile de arest şi la expulzarea ulterioară din ţară.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia vrea să trimită la închisoare pe viață oamenii care justifică un atac terorist, după asasinarea bloggerului din Sankt Petersburg

Rusia încearcă să oprească atacurile pe teritoriul său cu pedepse pe viață împotriva „sabotorilor” și „grupurilor de sabotaj”

Partenerii noștri