Live

„Am dubii serioase că președintele îl poate învinge pe Trump”. Un influent lider democrat îi cere lui Joe Biden să se retragă

Data actualizării: Data publicării:
Președintele SUA, Joe Biden Foto: Profimedia

Reprezentantul democrat Adam Schiff, unul dintre cei mai influenți politicieni din Partidul Democrat, i-a cerut, miercuri, președintelui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială, punând la îndoială capacitatea acestuia de a câștiga alegerile prezidențiale în fața lui Donald Trump, relatează CNN.

Anunțul făcut de Schiff, în prezent candidat pentru unul dintre locurile de senator al statului California, îl face primul democrat de rang înalt care-i cere lui Biden să renunțe la candidatură după tentativa eșuată de asasinat împotriva lui Trump.

Solicitarea acestuia este importantă și în contextul în care el nu se află într-o cursă competitivă (candidații democrați sunt favoriți aproape necontestați să câștige alegerile în California) și în care el este un apropiat al lui Nancy Pelosi.

„Deși decizia de a se retrage din cursă îi aparține exclusiv președintelui Biden, consideră că este momentul ca el să dea torța mai departe. Făcând asta, își va asigura moștenirea de lider și ne va permite să-l învingem pe Donald Trump în următoarele alegeri”, a scris Schiff într-un comunicat.

Schiff este un cunoscut membru al establishment-ului democrat de la Washington și a fost unul dintre cei care au condus efortul de punere sub acuzare a fostului președinte neofascist, Trump. De asemenea, el este unul dintre cei mai aspri critici ai lui Trump.

În comunicat. Schiff l-a lăudat pe Biden pentru mandatul său, dar a spus că „țara noastră se află la o răscruce”.

„Un al doilea mandat al lui Trump va submina însăși temelia democrației noastre, iar eu am dubii serioase cu privire la capacitatea președintelui de a-l învinge pe Donald Trump în noiembrie”, a mai spus Schiff.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Prețuri exorbitante și telefoane interzise. Suedezii au publicat imagini din "camera secretă" în care a petrecut Mbappe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump îl învinuiește pe Volodimir Zelenski pentru declanșarea războiului cu Rusia

Reacția SUA după uciderea lui Yahya Sinwar. Biden a vorbit cu Netanyahu: Sper ca războiul să se încheie curând

Zelenski, mesaj șocant către Trump: „Ori intrăm în NATO, ori ne facem propria armă nucleară”

Donald Trump s-a autointulat „părintele fertilizării in vitro” la o adunare a femeilor

Partenerii noștri