Live

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „I Say a Little Prayer” şi „Raindrops Keep Fallin' on My Head”

Data publicării:
A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „I Say a Little Prayer” şi „Raindrops Keep Fallin' on My Head”. Foto: Profimedia

Burt Bacharach, legendarul compozitor american al hiturilor „I Say a Little Prayer” şi „Raindrops Keep Fallin' on My Head”, a murit la vârsta de 94 de ani, a anunţat joi presa americană, potrivit Reuters.

Burt Bacharach a fost unul dintre colaboratorii preferaţi ai lui Dionne Warwick şi a lucrat, de asemenea, cu Tom Jones, Aretha Franklin, The Beatles şi Elvis Costello.

Compozitorul a murit din cauze naturale în locuinţa sa din Los Angeles, înconjurat de familie, a declarat agentul său, citat de Agerpres.

Pianist de jazz pasionat, născut la 12 mai 1928 în Kansas City (Missouri), Burt Bacharach a studiat arta compoziţiei în mai multe universităţi americane.

După ce a lucrat pentru turneele celebrei Marlčne Dietrich, l-a întâlnit în 1957 pe textierul Hal David, cu care a format un duo mitic. Între 1962 şi 1968, cei doi au avut împreună 15 melodii în Top 40 american.

Bacharach şi David au cucerit şi inima Hollywood-ului, câştigând două premii Oscar în 1970 pentru coloana sonoră a filmului „Butch Cassidy and the Sundance Kid” şi pentru melodia sa originală „Raindrops Keep Fallin' on My Head”. Burt Bacharach a câştigat şi un al treilea Oscar în 1982.

De-a lungul carierei sale, Bacharach, care a compus peste 500 de melodii, interpretate de peste 1.200 de cântăreţi, a fost recompensat şi cu şase premii Grammy.

Melodiile sale au lăsat o amprentă de neşters asupra industriei muzicale, influenţând artişti precum Noel Gallagher, liderul trupei Oasis, şi Brian Wilson.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Doroftei n-a avut de ales după ce a fost numit ”cerșetor”: ”Barbut nu știu, poker nu știu. Au fost zile în care nu mâncam”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Partenerii noștri