40 de muncitori sunt blocați de trei zile într-un tunel de autostradă prăbuşit în India. Salvatorii nu pot ajunge la ei
40 de muncitori sunt blocați de trei zile într-un tunel de autostradă prăbuşit în India. Echipele de salvare nu au reușit să ajungă la ei, deoarece bolovani uriaşi au blocat eforturile de a crea un pasaj de evacuare, transmite Reuters.
Au trecut trei zile de când tunelul s-a prăbuşit, dar muncitorii continuă să fie în siguranţă şi sănătoşi, a declarat pentru Reuters un oficial implicat în operaţiunile de salvare.
Bărbaţii blocaţi au primit mâncare, apă şi oxigen printr-o conductă, încă de duminică dimineaţă, după ce tunelul s-a prăbuşit la ora 5:30 a.m. (0000 GMT).
"Un utilaj greu este adus de la New Delhi pentru a introduce o conductă de evacuare, deoarece cea actuală este blocată de bolovani", a declarat pentru Reuters G.S. Naveen, comisar pentru ajutor în statul Uttar Pradesh.
Aproximativ 50-60 de oameni lucrau în schimbul de noapte în tunelul de 4,5 km, care este construit în statul vecin Uttarakhand, pe o autostradă naţională care face parte din ruta de pelerinaj hindusă Char Dham.
Presa locală a relatat marţi că cei care se aflau în apropierea ieşirii din tunel au reuşit să iasă, în timp ce cei 40 care se aflau mai adânc în interior au rămas blocaţi.
Autostrada Char Dham este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte ale guvernului naţionalist hindus al premierului Narendra Modi. Acesta vizează să conecteze patru locuri de pelerinaj venerate de hinduşi în Uttarakhand, prin 890 km de drumuri care sunt construite la un cost de 1,5 miliarde de dolari.
Regiunea muntoasă este predispusă la alunecări de teren, cutremure şi inundaţii, iar incidentul urmează unor fenomene de tasare a terenului pe care geologii, locuitorii şi oficialii le-au pus pe seama construcţiilor rapide din munţi.
Proiectul s-a confruntat cu critici din partea experţilor de mediu, iar unele lucrări au fost oprite după ce sute de case au fost avariate de tasări de-a lungul traseelor.
Lucrările la tunel au început în 2018 şi trebuiau să fie finalizate până în iulie 2022, lucru care a fost amânat acum până în mai 2024, se arată într-o declaraţie guvernamentală.
Editor : G.M.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News