Live

Patru ucraineni au murit și 20 au fost răniți într-un atac rusesc la Dnipro. Printre victime sunt și copii

Data actualizării: Data publicării:
Lovitura a venit puţin înainte de miezul nopţii, provocând distrugeri la blocuri de locuinţe, case şi la un spital. Foto: Profimedia

O rachetă rusească a ucis vineri seara patru oameni, printre care şi un copil, în oraşul Dnipro din estul Ucrainei, au anunţat sâmbătă autorităţile locale. Alte 20 de persoane, inclusiv copii, au fost rănite.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a condamnat pentru atac pe „ucigaşii ruşi”, relatează AFP, citată de Agerpres.

Bilanţul a fost anunţat pe Telegram de guvernatorul regiunii Dnipro, Serhi Lisak, care a precizat că printre răniţi se numără o fată de opt ani şi una de 16 şi doi băieţi de 17 ani şi că lovitura a venit puţin înainte de miezul nopţii, provocând distrugeri la blocuri de locuinţe, case şi la un spital.

El a difuzat imagini cu ruine şi cu un salon de spital cu ferestrele sparte.

Alte atacuri au vizat în cursul nopţii regiunea Kiev, unde s-au raportat de asemenea victime - un mort şi un rănit, potrivit administraţiei militare regionale. Vineri fusese deja lovit un bloc de locuinţe din capitala ucraineană, cel mai recent bilanţ indicând că şi-a pierdut viaţa o adolescentă, iar alţi şase oameni au fost răniţi. Ruşii au trimis o dronă care s-a izbit de bloc şi a provocat un incendiu, a precizat sâmbătă guvernatorul Serhi Popko.

Zelenski a scris că „după toate cele spuse la Kazan, ucigaşii ruşi şi-au reluat obiceiurile”.

În oraşul din Rusia a avut loc săptămâna aceasta un summit al BRICS - grupul de ţări iniţiat de Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud - la care a participat şi secretarul general al ONU, Antonio Guterres şi unde liderii prezenţi au făcut un apel la pace. Preşedintele ucrainean a refuzat să îl primească pe Guterres, după ce acesta s-a întâlnit cu preşedintele rus Vladimir Putin, a declarat vineri agenţiei France Presse un înalt oficial al preşedinţiei de la Kiev.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Israelul a lansat atacuri aeriene asupra unor ţinte militare din Iran. Teheranul anunță că doi soldați au murit

Imagini de la „Polul gerului”: Cum trăiesc oamenii în cea mai friguroasă așezare permanentă din lume

VIDEO „Să facem Rusia mică din nou”. Mesajul de pe tricoul lui Zelenski i-a înfuriat pe ruși

Oficial american: Atacurile israeliene în Iran sunt „un răspuns ţintit şi proporţional”. SUA cer Teheranului să nu riposteze

Partenerii noștri