Tragedie aviatică în Rusia, cu 41 de morți. Cum putea fi evitat decesul pasagerilor
Unele tragedii aviatice ar putea fi evitate. Dacă pasagerii ar fi atenţi la indicaţiile însoţitorilor de bord. De cele mai multe ori, oameni îşi dau seama abia în situaţiile de criză de importanţa informaţiilor pe care le primesc înainte de decolare. Asta s-a întâmplat şi în cazul avionului care a luat foc pe aeroportul din Moscova. Pasagerii au ignorat indicaţiile însoţitorilor de bord, s-a creat panică şi inevitabil îmbulzeală în momentul în care aeronava trebuia evacuată.
„Următoarele două luni sunt periculoase. Este un risc de război mondial”. Avertismentul ministrului de Externe al Ungariei
„Pălăriile Patriei”. Profesoare din Rusia, păcălite să facă și să poarte coifuri din staniol. Motivul invocat de cel care a făcut farsa
Cea mai modernă dronă a Moscovei a fost doborâtă
Avertismentul șefului Poliției din R. Moldova după ce Rusia a plătit 130.000 de moldoveni să voteze anti-UE la referendum
Alertă de radiații la granița NATO-Rusia
Putin l-a trimis pe Şoigu în Coreea de Nord după arme
„Ce aproape e, miroase a praf de pușcă. Aoleu, ce e aici”. Mărturia unei localnice care a filmat atacul rușilor la granița României
Kremlinul îl acuză pe Klaus Iohannis că distorsionează istoria. „Aşteptaţi-vă la probleme la scară planetară”
Un avion a deversat în zbor carburantul, iar pe internet au apărut imediat teoriile conspirației
- Doamnelor şi domnilor, echipajul de cabină se află la bord pentru siguranţa dumneavoastră şi a zborului. Vă rugăm să acordaţi atenţie prezentării mijloacelor de salvare.
Manuela Flodor, însoţitor de bord: Centura de siguranţă se cuplează astfel. Introduceţi partea metalică în cataramă. Pentru decuplare, ridicaţi clapeta. Instrucţiunile de salvare aflate în buzunarul fotoliului din faţa dumneavoastră conţin informaţii importante privitoare la situaţiile de urgenţă. Vă rugăm să le studiaţi cu atenţie înainte de decolare.
Acestea sunt indicaţiile pe care însoţitorii de bord le rostesc de fiecare dată înaintea unui zbor. Ei atrag atenţia că prioritatea este siguranţa pasagerilor.
Manuela Flodor, însoţitor de bord: Echipajele sunt instruite periodic în simulator pentru a recunoaşte situaţii de urgenţă şi pentru a acţiona în consecinţă.
Daca pasagerii avionului Suhoi SuperJet 100 ar fi urmat indicaţiile însoţitorilor de bord, poate că numărul victimelor ar fi fost mai mic.
Aeronava care a luat foc duminică seară pe aeroportul din Moscova, a fost lovită de un fulger, iar apoi pilotul a fost nevoit să aterizeze de urgenţă. La impactul cu solul, aparatul de zbor a luat foc.
Au fost 73 de pasageri la bord şi 5 membri ai echipajului. Dintre aceştia, doar 37 au supravieţuit. Presa rusă şi supravieţuitorii spun că decizia unor pasageri de a-şi recupera bagajele în haosul creat, i-a condamnat pe ei şi pe alţii la moarte.
Alexandra Georgescu, jurnalist Digi24: Cei 41 de oameni care au murit în tragedia din Rusia se aflau în partea din spate a aeronavei. Pentru că foarte mulţi pasageri au decis să îşi salveze mai întâi bagajul, culoarul a devenit neîncăpător, astfel că cei din spate nu au mai putut ajunge la ieşirea de urgenţă.
În înregistrările video se văd pasageri care ies din avion pe tobogane, apoi aleargă pe pistă pentru a se îndepărta de superjetul în flăcări. Acum a fost deschisă o „anchetă penală pentru încălcarea regulilor de securitate”, a precizat într-un comunicat Comitetul de Anchetă rus, însărcinat cu investigaţiile în astfel de cazuri.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News