Live

Site-ul unde pot fi găsite informații despre lucrările la Magistrala 6 de metrou și desfășurarea traficului. M6 leagă Gara de aeroport

Data publicării:
Garnitură de metrou. Foto: Metrorex

Compania Metrorex a lansat o pagină de internet dedicată Magistralei 6 de metrou cu informaţii utile despre desfăşurarea traficului pe parcursul lucrărilor, etapele şi progresul acestui proiect de infrastructură. Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

Traseul va avea o lungime de peste 14 kilometri şi 12 staţii, precum Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal şi Gara Băneasa. Pe M6 vor circula 12 trenuri noi, mai precizează Metrorex.

Proiectul "Magistrala 6. 1 Mai - Otopeni, Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă - Otopeni" este unul de utilitate publică, de interes național, conform Hotărârii Guvernului nr. 496/2017.

Implementarea proiectului se derulează în prezent pe două secțiuni de lucru, Secțiunea SUD, 1 Mai – Tokyo fiind finanțată de la bugetul de stat al României și din PNRR (https://magistrala6.ro/sectiunea-sud/) și Secțiunea NORD, Tokyo – Aeroport Otopeni, având sursele de finanțare asigurate de la bugetul de stat și fonduri externe rambursabile – credit extern JICA (Japan International Cooperation Agency).

Magistrala 6 va asigura legătura directă de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni. Cu un traseu care va cuprinde 14,2 km și 12 stații noi de metrou (Pajura, Expoziției, Piața Montreal, Gara Băneasa, Aeroportul Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu, Aeroportul Otopeni), M6 va asigura, cu 12 trenuri noi, un transport rapid, ecologic și eficient în București și în Ilfov.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Noi restricţii de circulaţie în București, din cauza lucrărilor la Magistrala 6 de metrou

Care este stadiul lucrărilor pe primul tronson al magistralei de metrou M6 din Capitală. Grindeanu: S-a început bine

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată, după tentativa de suicid din staţia Crângași

Circulaţia trenurilor de metrou a fost reluată, după tentativa de suicid din staţia Petrache Poenaru

Partenerii noștri