Live

Scandal pe cel mai circulat drum turistic

Data publicării:

Unul dintre cele mai circulate drumuri turistice din ţară a devenit motiv de scandal între autorităţile locale şi oficialii de la Drumuri. Miza e o autorizaţie de construire, pe care Primăria din Râşnov refuză să o semneze. Justificat, insistă edilul. Exasperaţi, localnicii au pus şi ei gaz pe foc şi au blocat şoseaua, în semn de protest.

Alin Şerbănescu (CNAIR) discută aprins cu primarul din Râşnov:

- Niciodată pe teritoriul acestei localităţi nu se va monta o organizare de şantier.

- Eu să vă înţeleg pe dumneavoastră că nu o să daţi niciodată autorizaţie de şantier când aveţi cadrul legal şi aveţi tot ce trebuie ca să daţi mai departe.

- Eu vă spun, şi v-am spus, cu toată condencendenţa posibilă, că aveţi obligaţia şi dreptul de a da această autorizaţie.

Contractul de modernizare al DN 73 a fost semnat încă din 2011, iar lucrările au început în 2014. Lucrările înaintează greu, din cauza certurilor între autorităţile implicate.

Și preşedintele de Consiliu Județean, Veștea, se contrazice cu Alin Şerbănescu (CNAIR):

- Noi suntem părtaşi la toată mizeria asta şi la toată bătaia asta de joc. Primim injurii crezând că noi suntem de vină. Iar dumneavoastră nu vă mai scuzaţi, că nu vă faceţi treaba. Asta e realitatea.

- Noi nu ne scuzăm.

- Aţi frezat toată porţiunea asta și v-ați bătut joc de noi.

Cearta a pornit de la staţia de asfalt.

Alin Şerbănescu - purtător de cuvânt CNAIR: „Primăria a refizat să acorde şi să elibereze autorizaţia de amplasare a organizării de şantier. Care este foarte importantă, pentru că aici se va monta staţia de asfalt, care este este necesară pentru acest proiect. Şi a refuzat să elibereze şi autorizaţia de construcţie. Noi aşteptăm din luna mai să primim aceste autorizaţii, constructorul aşteaptă. Fără ele nu se poate apuca de lucru”.

Liviu Butnariu - primar Râşnov: „Cum au dat autorizaţia de construcţie pe tot DN-ul să dea autorizaţie de construcţie şi pe partea aceasta. Noi n-o să avem nicio problemă. O pot da dânşii mai departe. Nu ştiu de ce se leagă neapărat de Râşnov. Mi se pare foarte aiurea. În momentul în care eu vin şi decopertez tot drumul acesta. Să zicem că nu au avut autorizaţie şi trebuia noi să o dăm. De ce au mai decopertat dacă nu finalizează ? Cum de au reuşit să asfalteze Cristianul şi în partea asta nu s-a putut?”

10.000 de turişti trec zilnic pe drumul spre Castelul Bran şi spre Cetatea Râşnov. Li se adaugă localnicii exasperaţi de situaţie. 50 dintre ei chiar au blocat drumul, mai mult de o oră, în semn de protest.

„Între Râşnov şi Tohanul Nou au ţinut cinci semafoare pentru acele două gropi 6 luni”, spune unul dintre ei.

E dezastru. E inadmisibil. Au săpat ceva şi trăiesc tot pe spatele lui Ceauşescu. Au pus tot griblura aia îndărăt”, spune un altul.

Am ajuns la o limită, ne pierdem răbdarea, cât să mai rezistăm. Îşi bat joc de noi în fiecare zi. Nu se mai poate”, izbucnește al treilea.

„E prăpăd, au început să crape casele, merg maşini cu tonaj mare”, se plânge un alt protestatar.

Termenul de finalizare al lucrărilor e sfârşitul anului 2019. Dacă nu e respectat, autorităţile ar putea fi nevoite să returneze finanţarea de la UE.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Luni se deschide circulația pe segmentul Dumbrava – Mizil din autostrada A7

Azi se deschide circulaţia pe A7 între Buzău și Focşani

Un bărbat care transporta un cadavru pe scaunul pasagerului a fost arestat la frontieră, în Croația. Ce explicație a dat autorităților

Câți kilometri de autostradă și drum expres are acum România, după deschiderea unei noi secțiuni din A1

Partenerii noștri