Rovana Plumb, la Digi24: Firmele de infrastructură să îşi aducă muncitori de unde vor
Autostrada Moldovei, care nu avea decât 9 milioane de lei prevăzute în buget, primeşte până la urmă fonduri suplimentare. Cele 22,5 de milioane alocate ar trebui să fie suficiente pentru achitarea studiilor de fezabilitate. La Jurnalul de Seară, ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a explicat că, în privinţa finanţării investiţiilor, nu se pune problema banilor. Birocraţia şi lipsa forţei de muncă pun de fapt piedici.
România, codașă la numărul de contracte de muncă part-time
Cum îi răspunde ministrul Transporturilor lui David Popovici după ce sportivul a cerut ca statul să investească în bazele sportive
Circulația pe Valea Oltului se va închide timp de o lună, pe perioada zilei. Anunțul ministrului Transporturilor
Guvernul crește salariul minim
Salarii mai mari din 1 iulie pentru aproape 1,8 milioane de români
Caz șocant în Drobeta-Turnu Severin
20% dintre tinerii români nici nu învață, nici nu muncesc
Călătoriile cu trenul pe distanțe mai scurte ar putea fi mai ieftine
Cât câștigă asistentele și infirmierele
Amendamentul pentru suplimentarea fondurilor a fost iniţiat de deputatul PMP Petru Movilă şi a fost susţinut de majoritatea PSD-ALDE.
Petru Movilă, deputat PMP: „În proiectul de buget sunt bani alocaţi pentru refacerea studiilor pentru tronsonul Târgu Neamț - Târgu Mureș. Nu erau bani prinși pentru refacerea studiilor de fezabilitate pentru tronsonul Ungheni – Iași - Târgu Neamț și prin votul dumneavoastră astăzi vorbim de o realizare importantă pentru Iași și pentru Moldova”.
Rovana Plumb a explicat, joi seară, la Digi24, că realizarea proiectelor de infrastructură va fi întotdeauna o prioritate pentru Guvern
Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, ministrul interimar al Transporturilor: „Exista o lege în ceea ce priveşte autostrada Transilvania care leagă practic Transilvania de Moldova. S-au acordat 37 milioane de lei credite bugetare şi 9 milioane de lei credite de angajament pentru studiile de fezabilitate pentru porţiunea dintre Târgu Mureş - Târgu Neamţ. Acesta e un tronson care va fi finanţat din fonduri europene. Ceea ce mă surprinde pe mine e că avem autostrăzi începute în 2014, la care avem un stadiu fizic foarte redus în momentul de faţă, 20%.
Nu vreau să mai fac nicio promisiune. Nu vreau să mai fac niciun fel de estimare. Mă uit pe datele din contract. Avem termene de finalizare 2019 de 122 km. Pentru fiecare din aceste loturi care însumează cei 122 km, vom organiza comandament, pentru fiecare lot”.
Rovana Plumb, avertisment pentru constructori
Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, i-a avertizat joi pe constructorii de autostrăzi că le vor fi reziliate contractele, dacă vor fi constatate întârzieri din vina lor.
Rovana Plumb, declaraţii făcute joi la Jurnalul de Seară
„Azi (joi – n.r.)am discutat cu transportatorii, am fost cu Eugen Teodorovici. E prima oară când am invitat alături de constructori, diriginţii de şantier şi consultanţii pentru a găsi soluţii la problemele cu care se confruntă.
Principalele probleme identificate de constructori se referă la faptul că încă o birocraţie destul de mare.
Vom face astfel încât să putem să mergem într-un proces de acordare rapidă a tuturor autorizaţiilor care mai sunt necesare.
Au fost identificate probleme legate de exproprieri, unde mai sunt litigii, când se vor soluţiona, ce depinde de noi vom face.
Ce mă surprinde e că avem autostrăzi începute în 2014 la care avem un stadiu fizic foarte redus, de 20%. Anul trecut am identificat progres fizic relativ mic.
Nu vreau să arunc vina.
În funcţie de problemele punctuale, ridicate de constructori, pe fiecare lot de autostradă vom veni în întâmpinarea lor.
Nu se pune problema banilor, e o alocare foarte mare în privinţa finanţării tuturor investiţiilor.
Nu se pune problema de a nu gândi în parteneriat încât să finalizăm investiţiile.
Trebuie luate şi măsuri la nivelul companiei de autostrăzi, am stabilit priorităţi. Anul aceste conform contractelor în derulare, ar trebui să fie finalizate 122 de km.
Nu vreau să mai fac promisiuni sau estimări.
Avem termen de finalizare în 2019 de 122 km, pe fiecare din porţiuni care însumează cei 122 km vom organiza comandament pentru fiecare lot, în teritoriu, unde se întâmplă construcţia.
Am asigurat din punct de vedere legal deschiderea de forţă de muncă din terţele ţări, am mărit contingentul pentru ca aceste firme care realizează infrastructura să aibă numărul de salariaţi necesari.
Firmele să îşi aducă muncitori de unde vor.
E şi în România forţă de muncă, salariul minim creşte la 3.000 de lei pe zona de construcţii, pentru a motiva angajarea în acest domeniu”, a declarat Rovana Plumb.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News