Live

O nouă rută va lega Autostrada de Centură Bucureşti Nord de viitorul terminal al Aeroportului Otopeni

Data actualizării: Data publicării:
Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 562.392.000 lei. Sursa foto: Facebook

Executivul a aprobat indicatorii tehnicoeconomici pentru realizarea unei noi legături rutiere între Autostrada de Centură Bucureşti Nord şi viitorul terminal al Aeroportului Otopeni, cu o investiţie totală de peste 562 de milioane de lei, a anunţat joi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.

„Guvernul a aprobat în şedinţa de astăzi, 14.11.2024, la propunerea Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, Hotărârea de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnicoeconomici aferenţi obiectivului de investiţii "Legătura rutieră între Autostrada de Centură Bucureşti Nord şi viitorul Terminal 2 al Aeroportului Internaţional Henri Coandă (AIHC)", judeţul Ilfov. În prezent principala rută de circulaţie spre aeroport o constituie drumul naţional DN 1 pe care se înregistrează valori de trafic excepţionale în zona de referinţă. În condiţiile creşterii volumelor de trafic rutier şi aerian, este necesară dezvoltarea infrastructurii de transport care să faciliteze în mod direct legătura între obiectivele majore generatoare de trafic atât de mărfuri cât şi de persoane", se precizează într-un comunicat transmis de MTI.

Obiectivul este inclus în Programul Investiţional pentru dezvoltarea infrastructurii de transport pentru perioada 2021-2030, aprobat prin HG nr.1312/2021, în Lista proiectelor localizate pe reţeaua secundară - drumuri expres la poziţia 1- A0-Aeroport Henri Coandă, scrie Agerpres.

Potrivit sursei citate, principalii indicatori tehnico-economici ai obiectivului de investiţii au fost aprobaţi în cadrul Consiliului Interministerial de Avizare Lucrări Publice de Interes Naţional şi Locuinţe şi prevăd: o lungime a traseului de 2,550 km, lăţimea platformei drum de legătură de 21,50 metri, două pasaje, un nod rutier cu Autostrada de Centură A0, o intersecţie de tip sens giratoriu.

Valoarea totală a investiţiei (inclusiv TVA) este de 562.392.000 lei, din care C+M (inclusiv TVA.) este de 478.017.000 lei, iar durata de execuţie a obiectivului de investiţii este de 30 de luni.

Finanţarea obiectivului de investiţii se realizează din fonduri externe nerambursabile - Programul Transport (P.T.) 2021-2027 şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, precum şi din alte surse legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Măsuri obligatorii pentru a călători în siguranță. Ce nu trebuie să îi lipsească niciun călător în caz de urgență

Europa, acaparată de greve de călătorie. Pe ce aeroporturi vor fi afectate zborurile și ce trenuri vor avea întârzieri 

Câți kilometri de autostradă și drum expres are acum România, după deschiderea unei noi secțiuni din A1

Grindeanu: „Dorinţa mea nu este neapărat de a continua la Ministerul Transporturilor”

Partenerii noștri