Live

Câți bani cere familia care a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş - Turda

Data publicării:
Sursa: Inquam Photos / Tudor Costache

Familia din Alba Iulia care a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la Autostrada Sebeş - Turda până la instalarea unor panouri fonice cere daune morale de 100.000 de lei.

Potrivit încheierii de ședință a Judecătoriei Alba Iulia, familia solicită să fie luate toate măsurile pentru a reduce poluarea atmosferică și fonică, în zona Oarda de Sus.

Familia mai cere amplasarea unor panouri fonice, iar până atunci vrea să obțină daune morale de 100.000 de lei pentru neplăcerile provocate până acum, relatează Mediafax.

Judecătoria Alba Iulia și-a declinat competența către Tribunalul Alba, primul termen fiind stabilit la finele luni ianuarie 2020.

Familia respectivă a dat în judecată CNAIR şi constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeş Turda, care trece foarte aproape de casa ei și a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor până la instalarea unor panouri fonice, decizia fiind definitivă.

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru „afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”.

CNAIR preciza, imediat după ce familia din Alba Iulia a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeş-Turda, că a cerut constructorului montarea urgentă de panouri.

Potrivit CNAIR, sentinţa Tribunalului Alba hotărăşte încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, lucrările desfăşurându-se în continuare pe restul şantierului.

„Imobilul menţionat nu este pe culoarul de expropriere, iar proiectul construcţiei acestui lot de autostradă nu a fost modificat din cauza imobilului respectiv. CNAIR a solicitat în repetate rânduri antreprenorului să efectueze măsurători ale zgomotului şi să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante omologate, astfel încât nivelul zgomotului în zona afectată să fie redus până la limitele admise conform acordului de mediu. Cerinţele de mediu sunt parte integrantă din obligaţiile contractuale ale antreprenorului. Având în vedere că măsurile de remediere a acestei probleme sunt în sarcina constructorului, automat şi eventualele daune stabilite de instanţele judecătoreşti vor fi suportate tot de către acesta şi nu de către CNAIR”, arăta compania.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Luni se deschide circulația pe segmentul Dumbrava – Mizil din autostrada A7

Azi se deschide circulaţia pe A7 între Buzău și Focşani

Câți kilometri de autostradă și drum expres are acum România, după deschiderea unei noi secțiuni din A1

Cum a fost oprit Horațiu Potra să facă un protest la Catedrala Neamului. O rudă a unuia dintre acoliții lui a sunat la 112

Partenerii noștri