Live

Tichetele de masă și idemnizația de hrană, excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei în 2024

Data publicării:
Bonuri de masă. Foto: Captură Digi24

Contravaloarea tichetelor de masă și cea a indemnizaţiei de hrană vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei pentru acordarea unor beneficii salariale, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin.

"Pentru protejarea puterii de cumpărare a angajaţilor încadraţi cu salariul minim pe economie, Guvernul a modificat reglementările referitoare la aplicarea facilităţilor pentru acordarea unor beneficii salariale. În speţă, pentru acordarea facilităţii fiscale privind neimpozitarea şi neincluderea în baza de calcul a contribuţiilor sociale obligatorii a sumei de 300 de lei pe lună, s-a decis că vor fi excluse de la calculul pragului de 4.000 de lei contravaloarea tichetelor de masă sau a indemnizaţiei de hrană acordată potrivit legii, pentru perioada iulie - decembrie 2024", a precizat Constantin la finalul şedinţei de Guvern.

Purtătorul de cuvânt al Executivului a mai anunţat că preţurile RCA vor rămâne plafonate, pentru încă trei luni, respectiv până la sfârşitul lunii septembrie 2024, iar punctul de amendă rămâne la valoarea de 165 de lei până la 31 decembrie 2024.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Paradoxul creșterii salariului minim: Pentru un leu în plus, oamenii pot pierde de fapt 100 de lei

Câți salariați vor beneficia de majorarea salariului minim. Anunț de la Ministerul Muncii

Salarii mai mari din 1 iulie pentru aproape 1,8 milioane de români. Câți bani va lua în mână un angajat care va câștiga 3.700 de lei

Majorarea salariului minim se va decide săptămâna viitoare. Ciolacu a anunțat că punctul de amendă nu va crește

Partenerii noștri