Live

Teodorovici: Statul poate câștiga mai mult decât bani din gazele la Marea Neagră

Data publicării:

Ministerul de Finanțe va prezenta Comisiilor de specialitate din Parlament calcule privind variantele de taxare la legea offshore. Banii încasați ca taxe nu sunt însă singurul câștig.

"Eu o să prezint calculele mele colegilor din comisiile de specialitate respective şi după aceea se va lua o decizie... Ideea este ca formula pe care se va vota într-un final la Camera Deputaţilor şi se va închide practic acest proiect de lege să fie o formulă care să permită ambelor părţi să fie cointeresate”, a spus miercuri, în Camera Deputaților, Eugen Teodorovici, ministrul de Finanțe.

El adăugat că sunt și efecte pozitive, în afara taxelor colectate de stat. „Noi, pe de o parte, să avem câştig cât mai mare în zona de buget şi nu numai, pentru că sunt şi efecte care nu se pot cuantifica strict în acest punct de vedere contabil. Nu uitaţi că totuşi acea prevedere care obligă la desfacerea pe piaţa internă a cel puţin 50% din producţie înseamnă şi un efect poate, repet, astăzi greu de cuantificat, în sensul că poate fi o reducere de costuri pe viitor când România nu va mai fi obligată să cumpere din zone în care preţul este automat impus. Este un efect care şi ăsta trebuie să fie luat în calcul atunci când se face un calcul pe impactul acestei prevederi legale. Deci, spuneam că atât noi, ca stat, cât şi cei care doresc să investească să fie atraşi de un astfel de cadru legal", a spus Eugen Teodorovici.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

CE aprobă schema de ajutoare de stat a României pentru sprijinirea întreprinderilor mari consumatoare de energie

Marcel Ciolacu: Prelungim plafonarea preţurilor la energie şi gaze ca să protejăm cetăţenii vulnerabili

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Sebastian Burduja: „România astăzi nu are suficientă energie, pur și simplu”

Partenerii noștri