Suspiciuni de trucare a unor licitații Romsilva. Două companii s-ar fi înțeles asupra prețului
Consiliul Concurenţei investighează o posibilă trucare a unor licitaţii organizate de Romsilva. Ancheta a fost declanşată decembrie 2017, în urma unei sesizări venite chiar din partea regiei care administrează pădurile statului. Aparent, la licitaţia organizată de Romsilva, pentru serviciile de pază, două companii prezente s-ar fi înţeles asupra preţului. Dacă suspiciunile celor de la Concurenţă se adeveresc, acestea riscă amenzi de până la 10 la sută din cifra de afaceri.
Un cerb se antrenează pentru perioada boncănitului
Guvernul vrea să combată specula de la raft cu amenzi de până la 1% din cifra de afaceri
Înțelegerea periculoasă care ar fi dus la criza imunoglobulinelor
Virgil Popescu suspectează o înțelegere între furnizorii de energie electrică
Șeful unui ocol silvic a fost bătut în birou. Un bărbat ar fi devenit violent „fără niciun motiv”
Schimbarea sistemului RCA. La ce se așteaptă Consiliul Concurenței
Șeful Direcției Silvice Mureș face acuzații: „Mi s-a reproșat că nu aduc bani la partid”
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
„Investigaţia a fost declanşată având la bază informaţii furnizate de RNP Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara, care a sesizat un posibil comportament anticoncurenţial al Companiilor Safety Security şi Spartan Pază Şi Protecţie în cadrul procedurii de achiziţie publică având ca obiect ‘Contractul de prestări servicii de pază – D.S. Hunedoara 2017’. Autoritatea de Concurenţă suspectează că cele două companii Safety Security şi Spartan Pază şi Protecţie şi-ar fi coordonat comportamentul printr-un schimb de informaţiisensibile din punct de vedere comercial, în vederea eliminării concurenţei în cadrul procedurii de achiziţie publicăorganizată de RNP – Romsilva RA, prin Direcţia Silvică Hunedoara”, arată Consiliul Concurenței.
În cadrul acestei investigaţii, în luna decembrie 2017, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediul celor două companii, precum şi la sediul altor societăţi implicate în procedura de achiziţie publică, iar documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza Consiliului Concurenţei, în cadrul procedurii specifice de investigaţie.
„Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei”, mai spun oficialii Consiliului.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News