Șeful ANAF: Nu există o gaură de 20 de miliarde în buget. E o ajustare care nu trebuie să sperie pe nimeni
Șeful ANAF, Lucian Heiuș, spune că nu există o „gaură” de 20 de miliarde de lei din buget. El adaugă că, oricum, o ajustare a cheltuielilor în limita acestei sume nu ar trebui să sperie pe nimeni. Ba din contră - ar fi un lucru sănătos pentru economie.
Cum se descurcă o familie de antreprenori, cu doi copii, care încasează 15.000 de lei lunar
Iohannis, cheltuieli uriașe pe vizitele externe. Cum au evoluat costurile cu deplasările sale de când a ajuns la Cotroceni
Ce cheltuieli a avut Klaus Iohannis în deplasările externe, în doi ani de mandat
Eurostat: Românii stau cu părinții până la 28 de ani
Noi reguli pentru românii care vând sau cumpără locuințe
CNP pentru cumpărături online. Achizițiile scumpe ale românilor pe internet ar putea fi verificate de Fisc
Darul de nuntă și de botez nu se impozitează
Boloș vrea militarizarea inspectorilor ANAF
Amenințări cu demisia în Guvern
„Nu există o gaură de 20 de miliarde în bugetul general consolidat. Bugetul se construiește pe niște estimări, date de Comisia Națională de Prognoză, pe niște creșteri economice care sunt stabilite, un anumit nivel al inflației, care uneori se confirmă, uneori se infirmă”, a spus Heiuș.
„20 de miliarde, cât se vrea o ajustare, nu e o sumă care să sperie pe nimeni. E o reacție normală și firească să se ajusteze niște cheltuieli. Este un lucru de sănătate, din punctul meu de vedere, pentru economie”, a adăugat el.
Declarația vine după ce Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a spus la Digi24 că reducerea cheltuielilor este o măsură cerută de Comisia Europeană pentru îndeplinirea condițiilor din PNRR și că pentru ca ea să fie considerată ca fiind o măsură „cu impact”, este posibil să fie nevoie de „o posibilă ajustare a numărului de funcționari”.
Totuși, Boloș mai spune că „metodele prin care ajungem la acest impact semnificativ pentru dovedirea caracterului de sustenabilitate sunt diverse” și că sunt luate în calcul și scenariile „încasării mai bune a veniturilor sau revizuirea politicii fiscale”.
Boloș a precizat și că, va merge la Comisie, „după Paștele ortodox” pentru a discuta reforma pensiilor speciale.
Anterior, Boloș a declarat că scăderea încasărilor la bugetul de stat în primul trimestru al acestui an poate duce fie la scăderea numărului de bugetari, fie la modificări ale salariilor acestora.
Editor : M.B.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News