Live

Premierul Orban: Vom continua plata șomajului tehnic pentru angajații care nu pot reveni la muncă

Data publicării:
20 de companii internaționale vor să vină în România în perioada următoare, spune ministrul Economiei. Foto: Guliver/Gettyimages

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că Guvernul va continua să susțină plata șomajului tehnic pentru companiile ai căror angajați nu pot reveni la muncă, chiar dacă după data de 15 mai ar putea fi ridicată starea de urgență. Șomajul tehnic în valoare de 75% din salariu este plătit de stat pe durata stării de urgență, conform ordonanței de urgență 32/2020.

„Pentru firmele care vor fi sub măsurile de restricție a activității vom continua plata șomajului tehnic pentru că angajații lor nu pot fi reangajați atâta timp cât firma nu își poate relua activitatea”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul a precizat că executivul pregătește măsuri de susținere financiară și pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă, după relaxarea măsurlor de restricție.

„Pentru firmele care vor ieși de sub restricții după data de 15 mai vom pune la dispoziția companiilor instrumente de măsuri active. Adică persoanele care au fost în șomaj tehnic și își reiau activitățile îi vom susține prin plata unui cuantum din salariu o perioadă de timp, urmează să analizăm situațiile concrete pentru a adopta actul normativ”, a mai declarat Ludovic Orban.

Conform ultimelor date prezentate de ministerul muncii, la data de 28 aprilie erau 1.031.152 de români care au fost trimiși în șomaj tehnic și 266.473 de oameni care și-au pierdut locul de muncă.

Editor: Robert Kiss

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ludovic Orban: Democrația în România aproape nu mai există. Decizia CCR calcă în picioare voința exprimată de cetățenii români

Ludovic Orban vrea ca judecătorii CCR să fie anchetați penal de Parchetul de pe lângă ÎCCJ: Decizia de azi e o lovitură de stat

Studiu Eurostat: România înregistrează cel mai mare declin de pe piața de muncă din UE

Șase din 10 români sunt nemulțumiți la locul de muncă. Ce îi deranjează cel mai des pe angajați: „M-a făcut să demisionez”

Partenerii noștri