Live

Marcel Boloș: ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Marcel Boloș, ministrul Finanțelor / Sursa foto: facebook.com/BolosIoanMarcel

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunțat miercuri că ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024, având un grad de realizare de 100,6% a programului de încasări venituri bugetare.

"Ştiţi că am recurent discuţii cu Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice din toată ţara, pentru a evalua acţiunile întreprinse pentru colectarea eficientă şi pentru combaterea evaziunii fiscale. Vin astăzi cu o veste bună: ANAF şi-a depăşit planul de colectare în primele şase luni din 2024. Avem un grad de realizare de 100,6% a programului de încasări venituri bugetare, respectiv un plus de 1,2 miliarde lei faţă de planul asumat la începutul anului", a scris ministrul Finanţelor, pe pagina sa de Facebook.

Datele pentru primul semestru din 2024 arată încasări totale de 218,5 miliarde de lei, în creştere cu 17,8%, cu 33,04 miliarde lei mai mult decât în perioada similară din anul 2023, notează Agerpres.

În ceea ce priveşte încasarea TVA, Boloş a anunţat un plus de 6,58 miliarde de lei (creştere cu 15,6%).

"Sigur că cerinţele de îmbunătăţire a activităţii vor fi întotdeauna valide şi reflectă dorinţa noastră comună de a avea un sistem fiscal cât mai echitabil şi mai eficient. În acest sens, nu pot fi negate progresele importante în atingerea planului nostru de colectare a veniturilor, şi vreau să subliniez rolul pe care digitalizarea ANAF îl are în acest proces. Chiar dacă măsurile implementate nu sunt pe placul tuturor şi unele schimbări au fost cel puţin provocatoare, digitalizarea înseamnă că de la lună la lună vom avea inspecţii fiscale mai puţin împovărătoare pentru contribuabili şi mai puţin costisitoare pentru ANAF, cu o abordare mai uniformă în cadrul analizei de risc şi din partea inspectorilor aflaţi în control", a subliniat sursa citată.

Potrivit acestuia, deşi în prima jumătate a anului numărul controalelor este similar celui de anul trecut, s-au aplicat mai multe sancţiuni, ceea ce arată o creştere a nivelului de eficienţă.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Românii riscă până la șase ani de închisoare dacă nu răspund somațiilor ANAF

Cum răspund țările NATO la dorința lui Trump de majorare a bugetului de apărare: riscuri, provocări și avantaje

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea bugetului de stat pe 2025

Una din două rezoluții pentru noul an, uitată deja. Motivele care îi împiedică pe români să se țină de plan

Partenerii noștri