Lucian Bode: Credite cu garanții de stat de 64 milioane de euro pentru TAROM și 60 de milioane pentru Blue Air
Companiile aeriene TAROM și Blue Air vor beneficia de credite cu garanții de stat în valoare de peste 60 de milioane de euro, pentru a trece peste criza generată de pandemia de coronavirus, a spus ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la Digi24.
Crin Atonescu îi atacă pe liderii PNL: E o formă de mediocritate și chiar impostură
Pilot TAROM, despre zborurile anulate: „Nu a fost o grevă mascată. A fost o reacţie la condiţiile pe care le avem”
Blocajul TAROM: Compania vrea să mărească salariile angajaților
Ciolacu negociază vânzarea de acțiuni TAROM la companii din Qatar și EAU
MAE: Zborurile din Israel către România nu sunt restricționate
Cum arată cel mai nou aeroport din România
Crima șocantă din București. Întrebat dacă poliția a căutat-o pe fetiță înainte să fie găsită ucisă, Bode evită un răspuns
Polițiștii primesc bani în plus
Cum ar urma să arate viitorul guvern
Aceasta în condițiile în care traficul aerian a scăzut cu peste 90% din cauza restricțiilor de circulație impuse de aproape toate statele, pentru a limita răspândirea virusului.
„Guvernul a făcut și face tot ce poate pentru salvarea celor două companii. Vom permite accesarea unui credit cu garanții de stat pentru TAROM, vorbim de 64 milioane de euro pentru a traversa această perioadă. Pentru compania Blue Air avem în discuție un credit cu garanții de stat, vorbim de 60 de milioane de euro. Dar notificarea Comisiei Europene, notificarea Băncii Naționale – pentru că Blue Air a demarat procedura de a intra în concordat preventiv. Noi acordăm aceste garanții pe baza unei ipoteci”, a spus Bode.
„În luna iulie vom notifica CE, cel mai târziu săptămâna viitoare, vom declanșa procedurile legale pentru accesarea acestor ajutoare și vom asigura fondurile necesare atât pentru TAROM, cât și pentru Blue Air, pentru a trece această perioadă de criză”, a spus Bode.
Ministrul Transporturilor a vorbit și despre planul de restructurare al TAROM.
„Planul de restructurare este obliatoriu. Este ultima șansă să folosim această oportunitate să curățăm această companie. Aici avem cu 25 de angajați per aeronavă mai mult decât media companiilor aeriene din lume, Avem un șef la nouă angajați, ceea ce nu e în regulă. Sunt 192 de șefi”, a spus Lucian Bode.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News