„Litoralul Aradului”, modernizat cu bani europeni
Fondurile europene deschid calea investițiilor pentru multe comune din România. Un exemplu demn de urmat este comuna Ghioroc din județul Arad, unde primăria a reușit să câștige finanțare pentru un număr impresionant de proiecte europene. Cu banii veniți de la Uniunea Europeană și de la Guvernul României, localitatea va avea străzi asfaltate, un program de afterschool și va reabilita două cămine culturale vechi. Administrația comunei nu vrea să se oprească aici. Va depune în continuare proiecte, până când Ghioroc se va transforma într-o comună modernă și un pol turistic regional important.
Orașul în care un bulevard este, din 2020, un șantier fără sfârșit
Nou scandal în Coaliție
Țările UE, inclusiv România, trebuie să renunțe la sobele pe lemne
Cel mai mare parc construit în ultimii 30 de ani în București-Ilfov stă închis la 4 ani de la startul lucrărilor
Parchetul European cere blocarea a 4,5 milioane de euro din afacerea „Stuful” a familiei Stănescu
Câciu: Mulți și-au rupt cămașa că nu se poate modifica PNRR
Un primar din Gorj se mândrește cu trei autobuze electrice
De ce vrea Guvernul să înlocuiască plafonul de 9,4 % din PIB pentru pensii
Un primar a mers în tabără în locul elevilor
Palmieri nu sunt doar la Mamaia, ci și pe marginea lacului Ghioroc. La 20 de kilometri de Arad, autorităţile comunei Ghioroc au vrut să transforme localitatea din una rurală, în una cu pretenţii de litoral. Iar ca lumea să vină la plajă, drumul trebuie asfaltat. Mai ales că, vara trecută, la Ghioroc au fost mai vine de o sută de mii de turişti.
Un milion de euro va costa asfaltarea drumurilor pietruite din comună. Primul pe listă este cel care duce la „litoralul Aradului”. Pe lângă acest proiect, primăria Ghioroc are alte cinci în derulare, menite să ridice comuna la standarde europene. Toate sunt cu bani europeni.
Primul proiect depus de primărie pe exercițiul financiar 2014-2020, aflat acum în faza de licitație este pentru realizarea sistemului de apă şi canal din comună.
Tot cu bani europeni, primăria a reabilitat şi clădirea școlii din Ghioroc. Acoperișul vechi de 70 de ani a fost schimbat, iar sălile de clasă și grupurile sanitare arată acum ca în şcolile moderne de la oraş.
„De mult ne dorim acest lucru și noi și părinții, care majoritatea lucrează la oraș si ar fi liniștit dacă şi ar putea lăsa copiii la program prelungit, noi ne putem ocupa de ei”, spune Simona Ionescu, profesor.
„ Ar mai fi o sală de sport, canalizare și dacă cu timpul s-ar băga gaz ar fi minunat”, spune un localnic.
„Toate sunt necesare, iar dacă sunt pe fonduri europene de ce să nu profităm?”, spune alt localnic.
După ce vor fi gata drumurile şi sistemul de apă şi canalizare, primăria vrea să transforme plaja din Ghioroc în stațiune turistică de interes local, care să atragă nu doar turiştii din ţară, ci şi pe cei din străinătate.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News