Live

Titlurile „Centenar”. Dobânda mare nu a convins românii să împrumute statul

Data publicării:

Ministerul de Finanţe spune că românii au investit peste 786 de milioane de lei în titlurile de stat ”Centenar”. Emisiunea nu pare a fi avut succes in pofida dobânzii ridicate acordate, respectiv 5% pe an, cum suma totală disponibilă pe care statul voia să o ia cu îmrpumut era de patru miliarde lei.

Românii au investit peste 786 de milioane de lei în cadrul Programului Tezaur, ediţia ”Centenar”. Vineri s-a încheiat prima emisiune de titluri de stat lansată de Ministerul Finanţelor Publice în cadrul Programului Tezaur - ediţia ”Centenar”, cu valoare de 1 leu, dobândă de 5% şi scadenţă la cinci ani, destinate exclusiv populaţiei, potrivit News.ro.

”În perioada 15 iunie – 6 iulie 2018 titlurile au putut fi cumpărate de către persoanele fizice rezidente care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii, iar veniturile obţinute sunt neimpozabile”, a informat sâmbătă Ministerul de Finanţe, într-un comunicat.

Titlurile de stat au fost achiziţionate prin unităţile operative ale Trezoreriei Statului, precum şi prin reţeaua de oficii poştale ale Companiei Naţionale Poşta Română, situaţia subscrierii fiind următoarea: prin trezorerii: 644.269.745 lei (14.756 investitori); prin Poşta Română: 141.955.889 lei (4.946 investitori). 

Astfel, volumul total de subscriere atins, la data de 6 iulie, este de 786.225.634 lei.

”Având în vedere interesul crescut al populaţiei faţă de această metodă de economisire, emiterea titlurilor de stat pentru populaţie va continua şi pe viitor, posibil şi cu alte maturităţi, până la epuizarea plafonului anual stabilit pentru anul 2018 la un nivel indicativ de 4 miliarde lei”, precizează Ministerul de Finanţe.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Nicușor Dan, despre atingerea țintei de deficit bugetar în 2025: „Nu sunt foarte optimist”. Ce propune

Stolojan: România se împrumută cel mai scump din UE. „Anul trecut am plătit numai pe dobânzi la datoria publică peste 7 miliarde euro”

Programul evenimentelor liturgice, de luni și marți, care marchează Centenarul Patriarhiei Române

Ce spune ministrul de Finanțe despre posibilele creșteri ale prețurilor alimentelor în 2025

Partenerii noștri