Teodorovici dezgroapă amnistia fiscală
Măsurile îi sunt încă neclare ministrului și vor fi prezentate public luna viitoare.
Statul la stat. Cum blochează un antrenor de dezvoltare personală reformarea unei agenții naționale, deși nu ocupă postul de funcționar
Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”
Cod roșu de vreme extremă în România. Când va lovi viscolul
„Ne așteptăm la episoade mai severe” de iarnă. Vortexul polar și ciclonul Bert, explicate de climatologi
Ciolacu, criză de furie
Paradoxul din Educație: Performanță în învățământul de stat gratuit, cu bani din donații
Repartitoarele de căldură vor fi obligatorii de la 1 ianuarie 2025
Care este legătura dintre studii și nivelul de trai
Băsescu, despre un război nuclear: Putin nu-mi dă impresia că a plecat din lumea asta / Cine crede că Rusia va ceda teritoriu se înșală
Ministrul a promis un pachet de măsuri cu o paletă largă. Pachetul va putea include componente precum: amnistia fiscală, curățarea companiilor de capital negativ și concurența neloială, a spus miercuri ministrul. Măsurile vor avea efect și asupra modului în care băncile vor finanța mediul de afaceri.
Trebuie spus însă că măsurile vor avantaja și statul, nu doar mediul de afaceri. Aceasta deoarece tot miercuri ministrul a anunțat că se va renunța la taxarea titlurilor de stat ceea ce va încuraja populația sau băncile să dea statului bani cu împrumut.
Guvernul ar putea renunţa la taxarea unor active financiare ale băncilor, precum titluri de stat sau finanţările pentru economie, a anunţat, miercuri, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, care a subliniat, totodată, că îşi doreşte mult ca băncile să fie parteneri reali în economie şi să-şi ţină profiturile în România. Printre finanţările pentru economie au fost enumerate creditele acordate prin finanţare BEI sau BERD către banca finanţatoare şi împrumuturile derulate prin programe guvernamentale, gen Prima Casă.
În vara anului trecut Darius Vâlcov, consilier al premierului vorbea de necesitatea unei amnistii fiscale pe motiv că oricum statul nu mai poate recupera banii. În prezent însă persoanele fizice sunt urmărite de Fisc pentru datorii vechi de până la cinci ani. Darius Vâlcov spunea în luna iulie că măsura este necesară deoarece statul nu ar mai putea recupera decât o mică parte din datoriile de aproape 100 de miliarde de lei. Va fi însă noua amnistie fiscală aplicabilă și persoanelor fizice?
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News