Statul va plăti profitul nerealizat al firmelor nedreptățite la licitațiile publice
Statul nu va mai aștepta soluția definitivă și irevocabilă la contestațiile privitoare la licitațiile publice, urmând să semneze contractul de achiziție cu firma care a câștigat contractul după prima etapă de contestare.
Protest spontan la Ministerul Finanţelor și în agențiile din țară
Victor Ponta: Eu nu cred că domnul Ciucă știa de gaura din buget
Lucian Bode, în conflict cu Cătălin Drulă
Statul la stat. Cum blochează un antrenor de dezvoltare personală reformarea unei agenții naționale, deși nu ocupă postul de funcționar
Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”
Klaus Iohannis, nemulțumit de legea achizițiilor publice
Campania electorală nu a ajuns în cătunele din munți: „N-am știut”
A început sezonul petardelor, iar internetul este plin de oferte ilegale
Înotători lăsați fără bazin, după ce căldură și apa caldă au fost sistate din cauza unor datorii de sute de mii de lei
Anunțul a fost făcut miercuri de către ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. În viziunea ministrului măsura este menită să urgenteze procedurile de licitații, aflate de ani de zile în diferite blocaje.
Ce se va întâmpla însă dacă o autoritate care judecă contestația, cum ar fi Consiliuil Național de Soluționare a Contestațiilor, sau Curtea de Apel, vor decide că firma care a pierdut licitația a fost nedreptățită? În acest caz autoritatea contractantă va plăti parțial profitul acestei firme (care ar fi fost obținut dacă acest contract ar fi fost derulat), spune ministrul.
Modificările la legislația achizițiilor publice și simplificarea sistemului vor aduce economii, ministrul de Finanțe citând cazul Austriei care ar fi înregistrat o diminuare a costurilor aferente achizițiilor de 28%.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News