Guvernul promite schimbări în Ordonanța lăcomiei. Ce a scris Eugen Teodorovici agenției Standard&Poor's
Ministrul Finanţelor admite că Ordonanţa lăcomiei va fi modificată şi spune pentru prima dată că va fi schimbată taxa aplicată băncilor. În scrisoarea trimisă agenţiei Standard and Poor's la sfârşitul săptămânii trecute si publicată de deputatul USR Claudiu Năsui, Eugen Teodorovici vorbeşte şi despre modificări în privinţa ROBOR.
Statul la stat. Cum blochează un antrenor de dezvoltare personală reformarea unei agenții naționale, deși nu ocupă postul de funcționar
Claudiu Năsui își apără decizia de a aduce în Ministerul Economiei o femeie acuzată că a colaborat cu Securitatea: „Și?”
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
George Simion a mers la Palatul Cotroceni, pentru consultări, dar a anunțat că nu intră: „AUR nu recunoaște legitimitatea lui Iohannis”
Consultări la Palatul Cotroceni. Coaliția a stat sub 20 de minute. Partidele extremiste AUR, POT și SOS au refuzat să meargă
Ploi și lapoviță, în aproape toată țara. Meteorologii anunță și temperaturi de până la -15°
Elena Lasconi, după consultările cu Iohannis: „Am fost să îi transmitem că mandatul lui s-a încheiat şi că trebuie să-şi dea demisia”
Circul continuă în Parlament: Becali spune cum a făcut facultatea fără prezență. Șoșoacă jignește jurnaliștii. AUR îl atacă pe Iohannis
Influencerul Makaveli, amenințări din Parlament cu limbaj suburban: „Ascundeți-vă soțiile. Fiți cuminți, mergeți pe vârfuri”
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici nu a spus public până acum modalitatea în care va fi modificată ordonanţa 114. A făcut însă aceste precizări în scrisoarea trimisă la sfărşitul săptămânii trecute agenţiei de rating Standard&Poor's. Potrivit scrisorii postate de deputatul USR Claudiu Năsui, Ministerul de Finanţe lucrează în acest moment la modificarea actului normativ.
Astfel, taxa pe activele financiare nu va mai fi calculată în functie de indicele ROBOR, ci va fi înlocuită cu o taxă anuală fixă, care se va aplica anumitor categorii de active, fără a menţiona însă care sunt acestea.
În urma cu câteva zile, Eugen Teodoroci a vorbit despre posibilitatea excluderii titlurilor de stat şi a creditelor acordate prin programele guvernamentale din calculul taxei.
Totodată, în document se menţionează că taxa va fi redusă şi va depinde de diferenţa dintre dobânda la depozite şi cea la credite, dar va fi influenţată şi de intermedierea financiară.
Documentul face referire şi la ROBOR, în funcţie de care se calculează dobânzile la creditele în lei. Acesta ar urma să fie modificat - se va ţine seama de un indice calculat în funcţie de tranzacţiile efective de pe piaţa interbancară.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News